10 fontos lépés napozás előtt

Napozni a medence- vagy vízpartján nagyon jó pihenés. A körültekintő előkészület pedig megóvhat bennünket és gyermekeinket a kellemetlen és veszélyes következményektől. Íme, néhány jó tanács, melyeket megfogadva biztosan jó élmény marad a nyaralás.
  1. Kisgyermekünket ne tegyük ki a közvetlen napsugárzásnak! Ahol ez nem lehetséges állítsunk fel hordozható napernyőt.
  2. Délidőben 11-15 óráig mindenképpen keressünk napvédett helyet.
  3. A vízben tartózkodva mindenképpen viseljünk nyári kalapot, kendőt. Gyermekeinknek többféle színes, vidám darabból választhatunk, melyet biztosan örömmel visel a kicsi.
  4. Használjunk bőrtípusunknak megfelelő fényvédő krémet! Gyermekeknek elsősorban magasfaktorszámú krémet válasszunk és figyeljünk arra, hogy az arcuk, érzékenyebb hajlataik is jól be legyenek kenve.
  5. Igyunk eleget! Ha tehetjük, vigyünk magunkkal hűtőtáskát, melyben friss, kellemesen hűs italokat, lédús gyümölcsöket tarthatunk, ezzel is pótolva a folyadékveszteséget.
  6. Figyeljük az időjárás jelentést! Inkább többször kevés időt töltsünk a napon a sugárzás mértékétől függően.
  7. Viseljünk jó minőségű napszemüveget!
  8. Járjunk bőrgyógyászhoz évente!
  9. Vízrajongó gyermekünknek választhatunk olyan, a test jelentős részét takaró fürdőruhát, mely védi bőrét a káros sugaraktól.
  10. Figyeljük testünk jelzéseit és legyünk tisztában azzal, hogy a gyermekek szervezete kevesebb terhelést bír el a nyári hőségben a felnőtteknél.
A napimádóknak sem kell lemondani kedvenc pihenésükről, néhány alapszabályt betartva biztonságosan és önfeledten élvezhetjük a nyarat.

Kapcsolódó cikkek