Okostelefont a gyereknek is!

Ma már nem kérdés, hogy szüksége van-e gyermekünknek mobilra, de érdemes azt is meggondolni, hogy a gagyi könnyen cserélhető, vagy inkább az okosabb változatát, egy kisebb érintőképernyős csodát adjunk-e a kezükbe.

A Geek Mom-on megjelent cikk, hosszasan taglalja, hogy miért jó, ha okostelefont adunk gyermekünknek.

Hol van ez a gyerek?

Számtalan ingyenes alkalmazás teszi lehetővé, hogy gyermekünket – előre egyeztetett szabályok  alapján – nyomon kövessük. Az okostelefonokra telepíthető Google Latitude, Foursquare segítségével percek alatt kideríthető, hogy a suliban van, vagy épp a plázában lóg? Természetesen hasznos tulajdonsága ezeknek az alkalmazásoknak, hogy a gyerek nem téved el.

Ráadásul a GPS és a Google Maps segítségével pontosan ki tudja számolni mennyi idő alatt ér A-ból B-be.

Tanulj!

Információszerzésben, házi feladat elkészítésében, nyelvtanulásban is extra segítséget nyújt, hiszen vaskos szótárak helyett elegendő letölteni néhány nyelvtanító programot, sőt még kikérdező alkalmazást is használhat.

Szinte ingyen

Chat, videotelefonálás, ingyenes kapcsolatfelvétel a suli wifijéről, a drága mobilszámlák helyett, inkább fektessünk be egy okos mobilba, amivel sokkal több lehetőségünk nyílik ingyenes szolgáltatásokat kihasználni.

Nem mellesleg egy butafon és egy okostelefon között az is órási különbség, hogy megtanítja a gyereket vigyázni az értékeire. Míg egy olcsó telefont könnyebben eltékozol – mi pedig járkálhatunk új SIM-kártyák után -, egy drágább, csillogóbb, hasznosabb termékre önkéntelenül vigyázni fog.

Persze az árnyoldalai is megvannak: puskázás, éjszakába nyúló online játékok, social life, bármilyen szenny a neten. De, ha belegondolunk, nincs olyan fal, ami kellően megvédi gyermekünket a világtól, inkább tanítsuk meg neki, miként hasznosítsa a lehetőségeit.

Szerző: Forrás: Trapphenci

Kapcsolódó cikkek