Nyári fesztiválok csemetékkel – hová érdemes benézni?

A nyári programok közül hazánkban aligha hiányozhatnak a fesztiválok, különösen, ha a szülők korábban is nagy látogatói voltak! Persze, gyermekekkel kicsit más a helyzet, de az biztos, hogy bőven lehet találni manóprogramokat is, amelyet a szülő és a lurkó egyaránt élvezhet.

Mindig szerettük a fesztiválokat? Magyarországon nehéz is találni olyan helyet, ahol még semmilyen jellegűt ne rendeztek volna. A nagyszabású zenei programok persze nem biztos, hogy ideálisak csemetékkel együtt, van azonban számos olyan fesztivál és rendezvény, amelyet szülők és gyermekek egyaránt élvezhetnek.

Példaként említhetjük a Felsőtárkányi tóparton július 4-én megrendezendő, Úszó alkalmatlanságok világbajnokságát és a Vígtárkányi Malacságok főzőversenyét, melyeken a látogatókat mászófallal, csúszópályával, futási lehetőségekkel várják, de lesz főzőverseny és kóstoló, három koncert és természetesen az úszó alkalmatlanságok világbajnoksága, mely sok-sok nevetést ígér.

Gyermekeknek is kínál szórakozási lehetőségeket a KeszthelyFest, a július 2-5 között. A Balaton fővárosában több helyszínen zajlanak a programok, kicsiknek és nagyoknak. Célja a hagyományos népi és nemzeti kultúra bemutatása. A zenekarok autentikus népzenét vagy népzenei alapokra épülő fúziós és világzenét játszanak, az utcaszínházak vásári komédiával, bábelőadásokkal készülnek. Nem hiányozhatnak a népi játékok és a vásári finomságok sem.

Balatonbogláron a Mesés Kikötő nyújt remek kikapcsolódási lehetőséget. Játszóhelyekkel, gyerekelőadásokkal gondoskodnak egész júliusban a lurkók szórakozásáról, 10-én és 11-én a Ziránó Színház, 24-én a Ramazuri Bábszínház, 25-én a szabadkai Meseszínpad, 31-én a Batyu Színház tart előadást, de közben Flamenco estre, a L’art pour l’art Társulatra és Gerendás Péter koncertjére is készülhetnek a résztvevők.

Budapesten, a Ferencvárosban július elsejétől augusztus 12-ig szerdánként a József Attila lakótelep Nagyjátszóterén várja a csemetéket meseelőadás, népi kézműves foglalkozás, vándormuzsikus előadás. 

A Római Strandfürdő június 29-től július 12-éig a Gyerekstrandon 15 napos gyermekfesztivállal készül a látogatókra, különféle vízi játékokkal, vetélkedőkkel, sportolási lehetőségekkel, tánctanítással és mini diszkóval, valamint családi olimpiával.

Siófokon a gyermekeket Kincskereső Kalóz Gyerek Show várja, ahol nemcsak Jack Sparrow kapitány lesz jelen, de a lurkókból is lehetnek kalózok. A show és interaktív játszóház óriási élmény gyerekeknek és szülőknek a balatoni hajón. Több időpontban is indul kalózhajó, melynek fedélzetén nemcsak a 14 év alattiak érezhetik igen jól magukat.

Bábelőadások, táncelőadások, élőzenés mesejátékok és interaktív bábelőadások is látogathatók szép számmal a gyermekekkel. Ezek közül érdemes kiemelni az alábbiakat, melyekkel igazi élményt szerezhetünk a csemetéknek.

-2015. július 5. (vasárnap) 10:30: Magyar Népmese Színház: Mátyás király születése napja (élőzenés mesejáték) 5 éves kortól ajánlott. (55 perc)

-2015. július 12. (vasárnap) 10:30: MárkusZínház: Mátyás király szárnyai (bábelőadás)3 éves kortól ajánlott. (45 perc)

-2015. július 19. (vasárnap) 10:30: Spirit Színház: A. A. Milne – Torres Dániel: Micimackó (Zenés mese gyerekeknek és felnőtteknek, szünet nélkül) 6 éves kortól ajánlott. (80 perc)

-2015. július 26. (vasárnap) 10:30: Fogi Színház: Minden egér szereti a sajtot (zenés mesejáték) 6 éves kortól ajánlott. (60 perc)

-2015. augusztus 2. (vasárnap) 10:30: Kabóca Bábszínház: A holdkirály palotája (interaktív bábelőadás) 3 éves kortól ajánlott. (50 perc)

-2015. augusztus 9. (vasárnap), 10:30: Kabóca Bábszínház: Óz, a nagy varázsló (bábelőadás)3 éves kortól ajánlott. (60 perc)

-2015. augusztus 16. (vasárnap) 18:00: Budaörsi Latinovits Színház – Múzsák Társulat: Legyetek jók, ha tudtok (musical) 9 éves kortól ajánlott. (150 perc, egy szünettel)

-2015. augusztus 23. (vasárnap), 10:30: Turay Ida Színház: Aladdin (zenés, táncos mesejáték) 5 éves kortól ajánlott. (70 perc)

-2015. augusztus 30. (vasárnap) 18 óra: Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve (musical) 3 éves kortól ajánlott. (140 perc, egy szünettel)

Válogassuk kedvünkre.

Szerző: kadesz

Kapcsolódó cikkek