Minden, amit a pelenkázásról tudni érdemes

Az újszülöttek pelenkájánál a legfőbb szempont a megfelelő nedvszívóképesség, amely gondoskodik arról, hogy a baba egy bizonyos idő elteltével is száraz maradjon. Kiváló megoldást jelenthet, ha olyan pelust választunk, amely a vizeletet és az etetés közben gyakran keletkező híg székletet is magába szívja. Ilyen például a Pampers Premium Care pelenka, melynek nedvszívó rendszere a legkiválóbb Pampers szárazságot nyújtja a babának. 

Az újszülöttek pelenkájánál a legfőbb szempont a megfelelő nedvszívóképesség, amely gondoskodik arról, hogy a baba egy bizonyos idő elteltével is száraz maradjon. Kiváló megoldást jelenthet, ha olyan pelust választunk, amely a vizeletet és az etetés közben gyakran keletkező híg székletet is magába szívja. Ilyen például a Pampers Premium Care pelenka, melynek nedvszívó rendszere a legkiválóbb Pampers szárazságot nyújtja a babának. A második legfontosabb tényező a puha felület, amely gyengéd a baba bőréhez, s esetleg bőrápoló balzsamot is tartalmaz, mint pl. a Pampers Care vagy New Baby-Dry pelenkák. A pelus feladása és levétele szintén jelentős szempont.

Milyen a jó pelenka?

Kiváló nedvszívóképességgel rendelkezik és távol tartja a nedvességet a babák bőrétől. Kialakítása a szivárgások kockázata nélkül lehetővé teszi a babák számára a mozgást. Viselete kényelmes. Állítható, rugalmas kialakítású derékkal rendelkezik, amely teret enged a mozgásban és levegőhöz juttatja a baba bőrét. Ilyenek a Pampers Premium Care és Pampers New Baby-Dry pelenkák.

Mennyi pelenkára lesz szükségem?

Az újszülöttek körülbelül 8 darab pelenkát használnak el naponta, gondoskodjon tehát a megfelelő mennyiségről, amely legalább 2 hétre elegendő lesz a kezdeti időszakban. Nem árt, ha néhány darab biztonsági tartalékot is elhelyezünk az autóban vagy a pelenkázó táskában.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pelenkát?

A kényelmes viselet és a szivárgások megelőzése érdekében fontos, hogy a megfelelő méretű pelenkát válasszuk ki a babának. Mindenekelőtt figyelje a termék csomagolásán feltüntetett információkat:

1.) A megfelelő méret kiválasztásának elsődleges szempontjai a baba súlya és testalkata.

A méret - amely az egyes testsúlycsoportok mellé lett rendelve - minden csomagoláson jól látható. A legelső időszakban Newborn (2-5 kg) vagy Mini (3-6 kg) pelenkára lesz szüksége, amelyek a Pampers termékcsalád tagjai közül az 1-es és 2-es méretjelölést kapták. A baba súlya mellett a testalkat és magasság is befolyásolhatják a pelenka méretét.

2) A kényelmes vásárlás érdekében a méret, a súly és a csomagolásban elhelyezett pelenkák darabszáma mindig feltüntetésre kerül a csomagoláson.

Hogyan győződhetek meg arról, hogy a pelenka mérete megfelelő a kisbabámnak?

Amennyiben a baba pocakján erőteljes „gyűrődések” keletkeznek, a pelenka túl szoros. Ha a feladott pelenkán a rögzítőfülek is oldalt helyezkednek el, ez azt jelzi, hogy váltania kell a következő méretre. Ha a pelus lötyög a babán, vagy a rögzítőfülek a feladást követően túl közel esnek egymáshoz - esetleg szivárgás is jelentkezik - akkor Ön túl nagy  pelenkát választott, babájának kisebbre van szüksége!

Pampers New Baby-Dry

Megbízható szárazság az újszülöttek bőrének

 

A Pampers New Baby-Dry megbízhatóan zárja magába a nedvességet, hogy segítsen az újszülött babák bőrének szárazon tartásában és a szivárgás megakadályozásában. Mindemellett puha anyagból készült, így a Pampers New Baby-Dry kényelembe burkolja a babákat.

A Tesco áruházakban a Pampers Baby Active Baby Box pelenka február 5-11. között, Clubcard felhasználásával 6399 Ft-os akciós áron vásárolható meg. További baba termékeket itt talál.  


Szerző: Pampers

Kapcsolódó cikkek