Kreatív karácsony – adventi koszorú

Ismét elérkezett az év egyik legszebb időszaka. Ezen a vasárnapon gyújtjuk Advent első gyertyáját, mellyel kezdetét veszi a karácsonyi időszak.

Még van néhány napunk, hogy beszerezzük a hozzávalókat, hogy aztán egy nyugalmas órán elkészítsük a család adventi koszorúját.

Íme két egyszerű, könnyen elkészíthető ötlet, melyek megvalósításába nyugodtan bevonhatja a gyerekeket is.

DSCF6866

Advent a várakozás ideje. Az első adventi koszorút, 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el. A koszorú alapja egy szekérkerék volt, melyre 23 gyertyát helyezett el. Hétköznapokon pirosat, vasárnaponként pedig nagy fehér gyertyát gyújtott meg a koszorún. Katolikus szokás szerint három lila és egy rózsaszín gyertya kerül a koszorúra. A gyertyák a hitet a reményt a szeretet és az örömöt szimbolizálják.

Otthonunk kedves, meleg dísze az adventi koszorú, lássuk hogyan készíthető el olcsón és egyszerűen kicsik és nagyok legnagyobb örömére.

Adventi koszorú klasszikus formákkal

Hozzávalók:
1 db koszorúalap
1- 2 szál borostyán
4 X 20 cm klasszikus szalag
4 db apró piros szalag
4 db kisméretű aranygömb
vatta darabok
fahéj darabok
4 db piros gyertya vagy a hagyományos színekben
eszközök: cérna, ragasztó

Elkészítés:
1 lépés: A koszorúalap ágait szépen rendezzük el.
2. lépés: Egy vékony kis levelű borostyánszálat fűzzünk a koszorúba. Nem baj, ha levelek kissé rendezetlenül kilógnak.
3.lépés: Állítsuk össze a masnikat, erősítsük rájuk a kisebb piros masnikat. Természetesen használhatunk készen vásárolt masnikat.
4. lépés: Ragasszuk fel a masnikat a koszorúra.
5. lépés: A masnik közé ízlésünk szerint rendezzük el a fahéj darabokat, és az arany gömböket.
6. lépés A masnik tövéhez erősítsük fel a gyertyákat.
7. lépés: Széthúzott vatta darabokat akasszunk a koszorú ágaira.

Tanács: Ne ragasszuk fel a díszeket azonnal, először inkább rendezzük el azokat ízlésünk szerint, és csak ha már elégedettek vagyunk, akkor kezdjük a rögzítést.
Elkészítési idő: kb. 25 perc

Egyszerű adventi koszorú

Akinek még ennyi ideje sincs, annak ajánljuk, hogy egy tányérra vagy egy kerek tálcára állítson 4 db karácsonyi szalaggal összekötött gyertyát. A gyertyák köré tehet néhány fenyőágat, narancs és alma karikákartvagy színes gömböt. A hangulat néhány perc alatt megteremthető.

Otthonunk kedves, meleg dísze az adventi koszorú, lássuk hogyan készíthető el olcsón és egyszerűen kicsik és nagyok legnagyobb örömére.
Szerző: Rácz Anikó

Kapcsolódó cikkek