Karácsony ihlette babanevek

Karácsony egész életen át?

Természetesen vannak nevek, melyekről kevésbé vagy jobban köztudott, hogy eredetük a karácsony keresztény hagyományaihoz köthető. Mindannyian ismerünk Krisztiánokat, Krisztinákat, de nem kapjuk fel a fejünket a Gabriella, József, vagy a Mária, de még a Jesus nevek hallatán sem.

Most azonban néhány érdekes ritkasággal is szeretnénk szolgálni, természetesen inkább csak szórakoztatás céljából, de azért érdemes végig olvasni a listát háta talál magának egy különleges karácsony ihlette babanevet, melyet szívesen adna gyermekének.

A fiú nevek között jellemző a három királyok nevei, a héber eredetű Balthazar (Boldizsár) a perzsa Gáspár és a germán eredetű Menyhért. Érdekesség, hogy a 2013-as névstatisztika alapján a Boldizsárt név 72. volt a 100 legnépszerűbb fiúnév között, Gáspár és Menyhért azonban régóta nem szerepelnek ezen a listán.

Különlegességnek számít a Yul/Yule angol eredetű fiú név, melynek jelentése karácsonykor született és elég ritka, 2012-ben csupán a 450. helyet sikerült megszereznie a népszerű nevek rangsorában.

Úgy tartják, hogy ezt a nevet viselő férfiak szeretik maguk körül a szépet, mély lelki életet élnek, nagy az önkifejezési vágyuk. Sokszor lesz belőlük szónok, színész, költő, irodalmár.

Giftson, vagyis ajándék fiú szintén ritka, de igencsak kifejező név.

Viszonylag ritkán találkozhatunk Prophet azaz próféta, vagy Tree azaz fa keresztnevekkel, bár hivatalosan van, ahol léteznek.

A lánynevek között megtalálható a Candy (cukorka), a Belle (szépség) a Glory (dicsőség) és a Charity azaz jóság is.

A görög eredetű Ivy (borostyán), a hűség szimbóluma, a név viselőiről úgy tartják, hogy mókásak, különlegesek és tele vannak energiával. Bár hazánkban kevésbé ismert név, legutóbb akkor hallottuk többet, amikor megszületett Beyoncé és Jay-Z kislánya, akinek Blue Ivy nevet adták szülei.

„néhány érdekes ritkasággal is szeretnénk szolgálni, természetesen inkább csak szórakoztatás céljából”
Szerző: Rácz Anikó

Kapcsolódó cikkek