Hogyan válasszunk bébiszittert?

Gyakran fordul elő a családban, hogy szükség lenne bébiszitterre, mert a nagymama, nagypapa, nem ér rá, vagy a szülők túl elfoglaltak, sokat dolgoznak, ne adj’ isten kettesben mozdulnának ki otthonról és nincs kire bízni a gyereket. Az is előfordulhat, hogy egyszerűen nincs más segítség.

Ekkor szembesülünk a ténnyel: előbb-utóbb szükség lesz megbízható bébiszitterre. Van olyan család, ahol csupán néhány órára veszik igénybe a segítségét, vannak, akik nyaralni is magukkal viszik. Néhányan csupán 2-3 évet hidalnak át a gyerekvigyázó segítségével, vannak, akik csecsemőkortól egészen a kamaszkorig élnek a bébiszitter adta szabadság lehetőségével.

Első nekifutásra érdemes a barátainknál körbekérdezősködni vagy a környékünkön lakó szülőket, ovis- és iskolástársak szüleit faggatni, hogy ismernek-e, alkalmaztak-e már bébiszittert. Ez már eleve referenciát is jelent. Ha nincs a környezetünkben megbízható jelölt, akkor hirdetés útján is kereshetünk alkalmas munkaerőt. Akárhogy is döntünk az alábbiak a legfontosabbak:

  • Tisztáznunk kell magunkban az elvárásainkat! Egyeztessünk partnerünkkel a legfontosabb szempontjainkról, így a későbbiekben nem lesz félreértés, ha esetleg nem úgy alakul a megfelelő bébiszitter kiválasztása, ahogyan elképzeltük. Ez a legfontosabb rész, hiszen legféltettebb kincsünket bízzuk majd rá, mindenképpen olyan jelentkezőt kell választanunk, aki megfelelő példát mutat gyermekünknek.
  • Feltétlenül szükséges a személyes találkozó a döntésünk előtt, ahol elsősorban a jelentkező paramétereit mérhetjük fel. Képet kapunk a pontosságáról, tisztaságáról, tapasztalatairól, magabiztosságáról, nyíltságáról. Megfigyelhetjük kapcsolatteremtési készségét, játékosságát. Fontos, hogy egyezzenek a gyerekek nevelésével kapcsolatos elképzeléseink, vagy legalábbis maximálisan vegye figyelembe az általunk megfogalmazottakat. A hasonló kulturális érdeklődés, szóhasználat, az azonos hullámhossz mind-mind segítségünkre lehet abban, hogy megfelelő jelölt kiválasztásában.
  • Szót kell ejtenünk a pontos munkakörről: hány alkalomról van szó, heti vagy havi rendszerességgel, esetleg teljes munkaidejű elfoglaltságról. Segít-e más családnál, milyen egyéb elfoglaltságai vannak, mennyire számíthatunk majd rá? Csak a gyermekkel kell-e foglalkoznia, vagy van-e más teendő is a háztartásban vagy a körül, szükséges-e közlekedni a gyermekkel (gyermekprogramok, különórák), autóval vagy tömegközlekedéssel, stb.
  • A jelentkezőt már az interjú során bemutathatjuk gyermekünknek, nyugodtan eresszük össze a csemetével, nézzük, ő hogyan fogadja a jövevényt, a gyermekek antennái sok esetben jobban működnek, mint a felnőtteké. Játék közben megfigyelhetjük nevelési módszereit, esetleg betekintést nyerhetünk problémakezelési stratégiájába. Fontos, hogy a jelölt is tegyen fel kérdéseket. Például a gyermek szokásairól, napirendjéről, családról, előfordult betegségekről, hogy reagál a problémás szituációkra, stb. Fentiekből sok minden leszűrhető, ugyanis, ha a jelentkező nem kérdez, akkor nem is érdekli igazán a munka, vagy ami rosszabb: nem tudja, mit kell kérdezni. Ebben az esetben ne is folytassuk tovább az interjút.
  • És ne feledkezzünk meg a referenciáról: szülők (névvel, telefonszámmal), akiket fel lehet hívni, hogy érdeklődhessünk jelöltünk múltbéli teljesítményéről.

Ha sikerült rálelni az alkalmas bébiszitterre, töltsünk együtt néhány alkalmat, amikor mélyebben megismerkedhet a gyermekkel és a szülővel. Ez lehet akár 1-2 óra is, az a fontos, hogy mielőtt beleugranánk a mélyvízbe, hagyjunk időn magunknak – és legfőképpen gyermekünknek -, alkalmazkodni az új szituációhoz.

A bébiszitter óradíjak Budapesten és környékén egy gyermek esetében 1.000.-Ft körüli összegről indulnak, két gyermeknél általában 1.200 – 1.500,-Ft körüli órabérre számíthatunk. Az órabér megállapítása függ attól is, hogy egyszerre mennyi időt tölt el a vigyázó a gyermekkel, együtt az töltött idő rendszeres-e vagy alkalomszerű, illetve hogy milyen hosszú távra tervezünk. Ha rendszeres, kiszámítható munkát tudunk kínálni, úgy az óradíj is csökkenthet.
Szerző: G.O.

Kapcsolódó cikkek