Frappáns anyák napi köszöntők a lurkóknak

„Mikor Isten az Anyát teremtette, a legjobbat adta nekem” – egy mondat, mégis szívig hatoló. Milyen kedves, frappáns anyák napi köszöntőkkel adhatják át virágjukat, ajándékukat édesanyjuknak a gyerekek? 

Minden évben május első vasárnapján ünnepeljük az Anyák napját. Az édesanyák, a nagymamák ilyenkor sok-sok virágot és köszöntést kapnak, nemcsak a kicsiktől, hanem meglett, felnőtt gyermekeiktől is. 

Van, aki egy csokor virággal érkezik, más saját készítésű süteménnyel kedveskedik vagy valamilyen aprósággal, melyről tudja, hogy örül neki az édesanyja.

Különösen a gyermekek körében szokás azonban Anyák napjára köszöntőt is mondani. Lehet az bármilyen rövid, de sokat mondó, az anyukák mindig meghatódnak rajta. Milyen kedves, frappáns Anyák napi köszöntőkkel járulhatunk édesanyánk elé? Íme egy kis ízelítő.

Hajnal harmatozik, rózsa pirosodik május örömére- Hajnal volnék, harmatoznék, Rózsa volnék, pirosodnék Anyám örömére.” (Sarkady Sándor: Anyám örömére)

Reggel óta tanakodtam, mit mondhatnék Teneked. Olyan szépet gondoltam ki, elmondani nem lehet! Nem leltem rá szavakat, még verset se tanultam! Minden, amit elmondanék, itt van egy szál virágban!” (Zelk Zoltán: Reggel óta)

Köszönöm Istenem az édesanyámat! Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat! Körülvesz virrasztó áldó szeretettel. Értem éjjel-nappal dolgozni nem restell. Áldott teste, lelke csak érettem fárad. Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Színes szárnyú kis madárka, csicsereg az ágon, Tarka szegfű mosolyog a meleg napsugáron. Virág, madár, s az én szívem őszintén kívánja: Édes anyát a jó Isten éltesse, megáldja.” (Dsida Jenő: Köszönöm Istenem az édesanyámat!)

Ahány virágszál van Ott künn a határban, Ahány fényes csillag Nyári éjszakában, Oly sok évig éljen Anyám boldogságban. Ahány madár dalol A virágos réten, Ahány jó ember van Széles e világon Édes jó anyámra Annyi áldás szálljon.” (Áldás)

Már megjöttünk ez helyre, Anyánk köszöntésére. Anyám, légy reménységben, Köszöntlek egészségben!  Amennyi a zöld fűszál, Égen ahány csillag jár, Májusban a szép virág: Annyi áldás szálljon rád!” (Anyák napja - népköltés)

Tavaszodik, kis kertemben kinyílik a tulipán. Ragyognak a harmatcseppek anyák napja hajnalán.  Kinyílott a bazsarózsa, kék nefelejcs, tulipán, neked adom anyák napján, édes-kedves anyukám.” (Donászy Magda: Anyák napján)

Ha én nagy leszek, Te kicsi, tiéd lesz a babakocsi.  Én dolgozom, Te játszol, várat építsz, fára mászol.  Leviszlek a játszótérre, lepkét kergetni a rétre. Boltba is én megyek, veszek tejet, kenyeret, banánt is, mert szereted. Hazaérek, ölbe veszlek, úgy szeretlek, úgy szeretlek.” (Anyák napjára)

Egy kis verset súgott nekem A szerető szívecském, Megtanultam s el is mondom Édesanyák ünnepén. Reggel imám azzal kezdem, Este azzal végzem, Az én édes jó anyámat Áldd meg s tartsd meg Isten.” (Köszöntő)

Nincsen a gyermeknek Olyan erős vára, Mint mikor az anyja Őt karjaiba zárja. Nincsen őrzőbb angyal Az édesanyánál, Éberebb csillag sincs Szeme sugaránál. Nincs is annyi áldás Amennyi sok lenne, Amennyit az anya Meg ne érdemelne.” (Az édesanya)

Szerző: Kadesz

Kapcsolódó cikkek