Az ősz és a hozzátáplálás slágere - mindent a körtéről

A nyár vége és a kora ősz egyik legfontosabb szezonális gyümölcse a körte, amely 7 hónapos kortól vezethető be a baba étrendjébe. Az egyik legjobb tulajdonsága a magas rosttartalma, amely különösen a szorulással küzdő babák emésztését segít rendbe tenni. Vitamintartalma kimagasló – egyetlen darab körte fedezi az egész napos C-vitamin-szükséglet 10 százalékát, de ezen kívül gazdag káliumban és rézben is.

A körte gazdag K-vitaminban, ami a véralvadásban játszik szerepet, és segít megelőzni a csontritkulást is, amit soha nincs korán elkezdeni.

A hozzátáplálás kezdetén elég, ha egyszerre csak egy negyed, majd fél körtét kínálunk a babának, és az igények növekedésével módosítjuk az adagot. Néhány fajta héja puffadást okozhat, így kezdetben érdemes meghámozni és úgy pürésíteni. A boltokban és a piacon vásárolt gyümölcs általában még kissé éretlen, ezért pár napot érdemes érni hagyni a konyhapulton.

7 hónapos kor után a körte kiváló színesítője lehet az alappépként is elkészíthető, hozzáadott cukortól mentes tejpépeknek. A pici korának megfelelően módosított tej és gabona kombinációjának köszönhetően teljes értékű, egészséges étkezés készíthető a gyümölccsel, egyéves kor felett darált olajos magvakkal is dúsítható tejpépekből.

Szerző: kadesz

Kapcsolódó cikkek