Szivárvány desszert

Mielőtt bárki a "fényevőkre" asszociálna, most nem az ő receptjeiből szeretnénk egyet közölni, hanem egy vidám, nagyon egyszerűen alkalmazható tippet, amivel még színesebbé tehetjük kisgyermekünk szülinapi, vagy egy teljesen hétköznapi piskóta tortáját.

Számtalan olyan ételfesték létezik, a piacon, amelyeket természetes alapanyagokból készítettek, nem károsak, illetve nem tartalmaznak kemikáliákat sem. Bár a modern magyar konyhából – mivel nagyon színes alapanyagokkal dolgozunk – hiányzik az ételfesték, érdemes alkalmanként, főleg sütemények, desszertek készítésekor kipróbálni.

Egy látványos és nagyon egyszerű tortareceptet adunk most közre, hogy a legközelebbi szülinapi zsúron elkápráztathassuk a legkisebbeket.

A piskótához szükségünk lesz: 5 darab tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál porcukor, legalább 4 féle ételfesték. Ezekből az alapanyagokból 5 darab egytojásos piskótalapot sütünk, amelyeknek a tésztáját külön-külön ételszínezékkel festettük meg. A krém többféle lehet: készíthetünk csokoládésat, vagy gyümölcsöset, de egyszerű vaníliakrém is mehet a tésztalapok közé. Szükségünk lesz 25 dekagramm mascarpone-ra, ha csokisat szeretnénk készíteni 5-5 dekagramm ét- és tejcsokoládéra, 10 dekagramm vajra, 1,5 deciliter tejszínre, 1 evőkanál zselatinra, szükség szerint 1 deciliter vízre és 1 csomag cukormázra. A mascarpone-t összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ízlés szerint porcukorral. Majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét – esetleg e helyett a gyümölcsöket -  és a tejszínt, eközben a zselatint feloldjuk a vízben, és ha langyos, akkor a krémhez öntjük. 20 percig a hűtőben pihentetjük és rákenjük a tortalapokra, amelyeket összeillesztünk. Díszíthetjük cukormázzal, de natúr, porcukorral, színes gyöngyökkel, figurákkal díszítve is nagyon szép torta kerekedik belőle.

Nem kell drága édességboltban, színes csodákat vásárolni, amennyiben nyitottak vagyunk a gasztronómiai világ egyik design kellékére, az ételszínezékre és meg tudunk sütni néhány piskóta lapot.

Baba-mama receptötletek »

Szerző: trapphenci

Kapcsolódó cikkek