Ötletes mikulásváró finomságok

December az nyalánkságok dömpingjét jelenti a gyermekek számára. Természetes is, hogy Mikulás napján a gyerekek édességeket esznek. Desszert-kavalkád az egész családnak

De ne feledkezzünk meg arról az örök igazságról, hogy az otthon készített házi csokoládé vagy egyéb desszert mindig finomabb, mint a boltban kapható bármely édesség. Meglephetjük az egész családot olyan desszertekkel, finomságokkal, amelyeket a gyermekeink is szívesen elfogyasztanak.

 Házi csokoládé

Hozzávalók: 50 dkg tejpor, 35 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 10 dkg kakaó, 1 dl víz. Ezen kívül gazdagíthatjuk: mazsolával, dióval, mogyoróval, mandulával.

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vizet egy edénybe forrni tesszük, a cukrot és a vajat beletesszük, majd folytonos keverés mellett megolvasztjuk. Amikor már jól megolvadt benne a cukor és a vaj, hozzákavarjuk a tejport, és tovább főzzük. Figyeljün arra, hogy állandóan kevergetni kell. Végül hozzáadjuk a kakaót is, és sűrűre főzzük. Egy tepsi alját alufóliával kibélelünk és kicsit megnedvesítjük. A tűzhelyről levesszük a csokikrémet, és beleöntjük a tepsibe, elsimítjuk, majd ezután 10-15 percre betesszük a sütőbe. Ha jól kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát és felszeleteljük.

Mikulásváró sütemény

Hozzávalók: 15 dkg margarin,15 dkg cukor,15 dkg liszt,1 csomag mazsola, 1o dkg durvára vágott dió,fél citrom héja,5 tojás,porcukor.

Elkészítés: A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint jól elkavarjuk, majd beletesszük a lisztet, a citromhéjat, diót. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, s hozzáadunk néhány csepp citromlevet. A habot és  a tojás sárgájából álló tészta alapot összekeverjük. A nyers tésztát őzgerincformába öntjük,  kb 4o prcig sütjük,  ajánlott tűpróbát végezni. Ha kihűl, tetejét vastagon megszórjuk porcukorral.

Meglepetés túrógolyó

Hozzávalók: 40 dkg túró, 15 dkg porcukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 20 dkg kókusz, 5 dkg darált háztartási keksz, pillecukor .

Elkészítése: A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, hozzáadunk 10-15 dkg kókuszreszeléket és a darált kekszet. A masszából nedves kézzel apró golyókat formázunk, mindegyik közepébe egy kis darab pillecukrot rejtünk, és megforgatjuk kókuszreszelékben.

Boldog mikulásvárást kívánunk a kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

De ne feledkezzünk meg arról az örök igazságról, hogy az otthon készített házi csokoládé vagy egyéb desszert mindig finomabb, mint a boltban kapható bármely édesség.

Baba-mama receptötletek »

Szerző: Kőpataki Krisztina

Kapcsolódó cikkek