Karácsonyi bevásárlás – családosan

A karácsonyi bevásárlást minél előbb jó letudni, ugyanis hétről hétre nagyobb tömeggel, hosszabb sorokkal találhatjuk szembe magunkat.

A legfontosabb, amivel a karácsonyi bevásárláskor számolni kell, az a hihetetlen tömeg, mindenki, aki még rajtunk kívül igyekszik beszerezni az ünnep kellékeit.
Éppen emiatt, a gyerekek is nagyon könnyen elkallódhatnak az árusorok között. A legtöbb hipermarketben van gyermekfelügyelet, ahol az 1-12 éves korú gyermekeket szórakoztatják.Csak a szülő aláírásával engedik ki őket, így nem kell állandóan azon rágódni, meglesz-e a gyerek a vásárlás végén. Amíg a gyerekek a játszóházban vannak, könnyedén meg tudjuk venni a nekik szánt karácsonyi ajándékokat is.
A nagyobb gyerekektől érdemes megkérdezni, hogy mit szeretnének kapni, így megspórolhatunk egy kör cserét, együtt kiválasztva pedig biztosra mehetünk, és még a vásárlásban és motiválhatjuk őket. A kisebbeknek jó szívvel ajánlom a beszélő-zenélő-világító képeskönyveket, ezeket szinte sosem unják meg, egyúttal tanulnak is belőle.

Tudatosan, felkészülve könnyebb, egyszerűbb és rövidebb ideig tart a bevásárlás.
Próbáljuk elkerülni, hogy az ünnepek az állandó és nehéz étkezésekről szóljanak! Előre állítsuk össze, miket akarunk feltálalni, és maximum mennyi csokoládét, édességet ehetnek a gyerekek. Cukorkánál, nyalókánál maradjunk a cukormentes változatoknál. Ugyanezt ajánlom az üdítőitaloknál is.

Az ajándékokat rejtsük a csomagok aljába, hogy mire „kiváltjuk” gyerekeinket a megőrzőből, ahol jól ki is tombolhatták magukat, már ne az ajándékok után kutassanak.
A hipermarketeknél kiemelten fontosnak tartom a gyerekek biztonságát. Ha a lurkók már elmúltak 11-12 évesek, vigyék magukkal anya, vagy apa mobiltelefonját, hogy azon el tudják egymást érni, bárhol is vannak. Ez biztosítja a nyugodt vásárlást.
Aki viszont időhiány, tömegiszony miatt, vagy csak az egyszerűség kedvéért szeretne otthonról, kényelmesen elintézni mindent, választhatja az internet nyújtotta lehetőségeket. Ma már az ajándéktól a szaloncukorig, a díszektől a süteményig, sőt még az ünnepi vacsora hozzávalóit is beszerhetjük online, házhozszállítással.

Már csak néhány hét van karácsonyig, kezdjük el mielőbb a bevásárlást és legyünk tudatos vásárlók!

Baba-mama receptötletek »

Szerző: Bőhm Andrea

Kapcsolódó cikkek