Húsvéti finomságok

A húsvét elképzelhetetlen sütemények nélkül. Vannak móka leklasszikus receptek, amiket mindenki imád, de könnyen ünnepi köntösbe lehet bújtatni egy hagyományos édességet is. Már a közös sütés-főzés is jóhet, próbálják ki érdemes.

A húsvét elképzelhetetlen sütemények nélkül. Vannak klasszikus receptek, amiket mindenki imád, de könnyen ünnepi köntösbe lehet bújtatni egy hagyományos édességet is. Válogassanak, gondolkozzanak együtt a gyerekekkel, ezek közül a receptek közül. A díszítés folyamatát pedig akár teljes egészében rá is bízhatják a kicsikre.

Szerencsére rengeteg ilyen receptet találni, kedvcsinálónak összegyűjtöttünk párat:

Tojásfészek

A tojásfészek tésztából dekoráció és laktató finomság is a húsvéti asztalra. A recept elsősorban gyerekeknek szól, mivel egyáltalán nem bonyolult az elkészítése és ráadásul mivel nem túl édes, nem telíti el őket olyan könnyen. A húsvéti hímes tojások legjobb helyen tehát a tésztából készült tojásfészekben vannak.

Nyuszi muffin

A muffinok legnagyobb előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, mindenki talál olyan ízesítésűt, ami a kedvére való és rendkívül sokféleképpen lehet dekorálni őket. A nyuszi muffin esetében is érvényesek ezek az alapelvek: válasszon egy, a család ízlésének megfelelő alapreceptet és dekorálják együtt, kedvük szerint. Azért mi is ajánlunk egy jól bevált receptet.

Isler

Az örök klasszikus. Szinte bármilyen ünnep alkalmával megállja a helyét, így húsvétkor is. Mi most egy egyszerű alapreceptet javasolunk, de természetesen a díszítés lehetősége itt is csak a készítők fantáziáján és kézügyességén múlik, ha a gyerekek is úgy akarják nem kell megállni a csokis máznál, jöhetnek az olyan díszítőelemek, amikkel könnyen húsvéti köntösbe bújtathatóak a korongok.

Mindegy, hogy a hagyományos vagy az új trendeknek megfelelő ünnepi lakomában gondolkoznak. Válogassanak hangulatuknak megfelelően. Egy dolog biztos: a gyerekek szeretni fogják az olyan megoldásokat, ahol a vicces, ötletes kivitelezés dominál.

Válogassanak, gondolkozzanak együtt a gyerekekkel, ezek közül a receptek közül.

Baba-mama receptötletek »

Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek