Epres csodák, gyerekigényekre szabva

3 különleges és szórakoztató receptet gyűjtöttünk össze.

Itt az eperszezon, és bár ezt a gyümölcsöt nyersen is szereti a legtöbb gyerek, azért néha nem árt megbolondítani az ízvilágát pár összetevővel.

  1. A különleges:
    Epres spenótsaláta
    Hozzávalók:

    • 29 dekagramm spenót
    • Körülbelül fél kg friss, szeletelt eper
    • Fél csésze pekándió
    • Fél csésze majonéz
    • Negyed csésze cukor
    • 2 evőkanál almaecet

    Elkészítés:
    Tegye a megmosott és durva szeletekre vágott spenótot, epret és pekándiót egy nagy salátatálba. Keverje össze és tegye hozzá a többi összetevőt
    Só, frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

  1. Az újraértelmezett:
    Szendvics epres – vaníliás töltelékkel
    Hozzávalók:

    • 1 lap (25 x 25 cm-es), fagyasztott leveles tészta
    • 2 evőkanál eperlekvár
    • 160 ml vásárolt vanília öntet
    • 16 darab eper, megmosva és vékonyra szeletelve
    • Porcukor, a szóráshoz

    Elkészítés:
    Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Egy tepsit béleljen ki sütőpapírral. Darabolja fel a tésztalapokat , 4, még négyzetek. Cut minden téren fél, hogy a 8. téglalapok. Helyezze a tészta darabokat a bélelt tálcára. Használjon villát szúrni a tészta az egész. Süssük a sütőben 10 percig, vagy amíg puffos és arany. Tegyük félre 10 percig hűlni. Használjon nagy recés késsel szét a tészta darabokat ketté vízszintesen.
    Forrás

  1. Az egészséges
    Teljes kiőrlésű epres banánkenyér
    Hozzávalók:

    • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
    • 1/2 csésze sima liszt
    • 1/2 csésze quinoa liszt (ami akár helyettesíthető másmilyennel is)
    • 3/4 teáskanál szódabikarbóna
    • 1/2 teáskanál só
    • 6 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
    • 3/4 csésze cukor
    • 1/4 csésze natúr joghurt, szobahőmérsékleten
    • 2 db tojás
    • 2 és fél érett banán
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 csésze eper

    Elkészítés:
    Melegítsük elő a sütőt 350 fokra és vajazza ki a kenyérsütő formát. Egy közepes tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy külön tálban verte fel a vajat és a cukrot, alacsony fokozaton. Adja hozzá a tojásokat egyesével, majd a villával összetört banánt, a joghurtot és a vaníliaaromát. Keverje bele a masszába a lisztet, majd a megmosott, feldarabolt epret és keverje addig, amíg szépen össze nem áll.
    Ha elkészült a tészta, öntse az előkészített formába és süsse 60-70 percig, tűpróbával ellenőrizze, hogy a közepe is átsült-e, ha nagyon pirulna a teteje, fedje le alufóliával.
    Forrás

Izgalmas, vicces és egészséges eperreceptek a tavaszi szezonra.

Baba-mama receptötletek »

Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek