Családi reggeli

A nap legfontosabb étkezése, a család első közös pillanatai, érdemes hát időt szánni rá. A Tesco megújult reggeliző termékei pedig kiváló áron és minőségben biztosítják a finom, tápláló és egészséges falatokat.

A legtöbb családban a reggeli készülődés egyenlő a rohanással. Ébresztő, kávéfőzés, öltözés, fogmosás, fésülködés és sokszor csak a bejárati ajtóban ébredünk fel, a következő pillanatban pedig már kint is találjuk magunkat az utcán vagy a városi forgalom kellős közepén.

Mi itt a TescoBaba oldalain már sokat és sokszor foglalkoztunk az egészséges táplálkozás alapjaival és rengeteg tanácsot gyűjtöttünk össze hazai és nemzetközi oldalakról arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet rászoktatni a helyes életmódra gyermekünket. Abban mindenki egyet ért, hogy a példamutatás a leghatásosabb nevelési módszer. Éppen ezért fontos, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy ha csak néhány perc erejéig is, de leüljön a család és mindenki egyen néhány finom és tápláló falatot mielőtt útnak indulnak.

5 fontos érv hogy miért ne engedje el soha reggeli nélkül gyermekét az óvodába vagy az iskolába:

-          Energiát ad egész napra.

-          Jobb kedvre derít.

-          Segít kontroll alatt tartani a nassolást.

-          Segíti a koncentrációt és a memóriát.

-          Segít könnyebben átvészelni a napi stresszt.

És végül, ha egy kisgyermek már ideje korán megtanulja, hogy a reggeli milyen fontos szerepet játszik abban, hogy jól sikerüljön egy napja, hozzászokik és felnőtt korában is ragaszkodni fog hozzá.

Milyen a jó reggeli?

Amíg hétvégén talán könnyebben rászánjuk magunkat arra, hogy süssünk, pirítsunk, főzzünk mindenféle finomságot a családnak, hétköznap természetesen a gyors és egyszerű megoldásokat részesítjük előnyben.  A lényeg nem az elfogyasztott kalóriában, hanem a megfelelő tápértékben van.

Az egészséges és finom reggeli kellékei:

-          friss vagy szárított gyümölcsök

-           magvak

-          tejtermékek

-          méz

-          müzli

Variációk a TESCO kínálatából

A Tesco megújult reggeli termékeiből kiváló áron, finom és egészséges reggelit adhat az egész családnak. A kínálat még szélesebb, az ízek még változatosabbak így mindenki megtalálhatja a kedvencét, mellyel garantáltan jól indul a nap.

Rostokban gazdag Tesco müzli, finom gyümölcsökkel, almás-fahéjjas és barackos-banános ízesítésben mindössze 399 forintos áron.

Tesco reggelizőpehely karamellel és kakaós ízesítéssel, hozzáadott vitaminokkal biztosítja a megfelelő energiát egész délelőttre.

Tesco zabpehely megújulva nagy és finom szemekkel, magas rosttartalommal.

Tesco Cereal Fit gabonapehely kalciummal és vassal natúr illetve gyümölcsös változatban.

Induláskor pedig érdemes egy-egy almás vagy csokis Tesco müzliszeletet bedobni mindenki táskájába, hiszen nem tudhatjuk, hogy napközben mikor lesz szükségünk egy kis plusz energiára.

A reggeli nem a királyok kiváltsága, egy kis odafigyeléssel és tudatossággal könnyen beilleszthetjük a mindennapokba.

Megújult termékeinkkel kapcsolatban bővebb információt itt talál.

„…hétköznap természetesen a gyors és egyszerű megoldásokat kell előnyben részesítünk…”

Baba-mama receptötletek »

Kapcsolódó cikkek