A nyár utolsó gyümölcsei

Élvezzük ki a nyár utolsó pár hetét és tankoljunk fel gyümölcsökből. Az elkészítést sem kell túlbonyolítani: sütés nélkül is csodás nyalánkságok állíthatók össze.

Itt az augusztus, még válogathatunk a piacon a szilva, a sárgabarack, a szeder, az áfonya, a dinnye, a cseresznye, a szőlő, a sárgadinnye, a nektarin, az őszibarack, a málna, az eper és a görögdinnye között.

Ezek közül mindegyik megállja a helyét nyersen fogyasztva is, mégis, ha valami különlegességre vágynánk, próbáljuk ki az alábbi receptek valamelyikét.

Málnahab, a gyerekkor íze:

Hozzávalók:

400 g málna

400 g kristálycukor

5 tojásfehérje

(a tálaláshoz100 g málna)

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (mivel sokáig kell keverni, célszerű géppel dolgozni).

Ezután fokozatosan hozzáadjuk a habhoz a megmosott-szárított málnaszemeket, és jól összedolgozzuk.

Ezt követően nincs más dolgunk, mint jól lehűteni a tálalás előtt. Egész málnaszemekkel díszítve kerülhet is az asztalra.

Házi gyümölcsös jégkrém:

Hozzávalók:

gyümölcsök (például cseresznye, meggy, málna, kajszi, nektarin, de lehet bátran kísérletezni)

víz

porcukor

Elkészítés:

Körülbelül 20 szem cseresznye és meggy levét kinyomjuk, majd annyi vizet keverünk hozzá, hogy kitöltse a formákat. Ha a szirup nem lenne elég édes keverhetünk hozzá cukrot. A gyümölcsöket a formába daraboljuk és felöntjük az elkészített lével, majd lefagyasztjuk.

(Ha barackkal készítjük, akkor 2-3 nektarin levét kinyomkodjuk, ugyanúgy vízzel hígítjuk, és szükség esetén édesítjük.)

 

Jó étvágyat!

Akit eddig a sütés hosszadalmas folyamata riasztott el a nyári gyümölcsből készült édességektől, az fellélegezhet. Sütés nélkül is lehet finomat.

Baba-mama receptötletek »

Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek

Akciós ajánlataink