Egy hetes mintaétrend kisgyerekek számára

Életünk első 1000 napja kulcsfontosságú későbbi egészségünk szempontjából. Szeretnénk egészségesen táplálni kisgyerekünket, ez azonban sokszor nem egyszerű feladat, hiszen a gyerekek tápanyag-, vitamin és ásványi anyag igénye is eltér a felnőttekétől.

Nem helyes ezért „minifelnőttként” táplálnunk őket, 1-3 éves kor között még külön étrendre van szükségük.
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük az édesanyák dolgát, az Első 1000 nap program dietetikus szakértője összeállította az alábbi heti étrendjavaslatot, amely már megfelel a szeptemberben életbe lépő új közétkeztetési rendeletnek is.
Az étrend összeállításakor odafigyeltünk a gyermekek napi kalória és ásványi anyag szükségletére, és ennek megfelelően a felnőttekétől eltérő (alacsonyabb) só- és cukorbevitelre is. Különösen odafigyeltünk arra, hogy feltüntessük az ételekben található esetleges allergéneket, pl. a glutént is. Szeptembertől várhatóan ehhez hasonló étrenddel fognak találkozni az édesanyák az óvodákban és a bölcsődékben is.
Az étrend összeállításánál fontos szempont volt, hogy egyszerűen beszerezhető, hétköznapi összetevőkből álljon.

07 15 ELN_Bölcsödei_javaslat_HETI Étrend_04

Az egészséges kisgyerekkori táplálkozásról bővebb információkat, praktikus tanácsokat talál az Első 1000 nap program oldalán, a www.elsoezernap.hu oldalon.

"Szeptembertől várhatóan ehhez hasonló étrenddel fognak találkozni az édesanyák az óvodákban és a bölcsődékben is."

Baba-mama receptötletek »

Szerző: www.elso1000nap.hu

Kapcsolódó cikkek