Töklámpás ötletek

Az őszi kert egyik kedves és vidám dekorációja lehet, akár egész novemberben! Cikkünkben egy öt lépésben elkészíthető ötletet és mintákat is talál.

Egy igazán tökéletes családi program már az elkészítése is, és biztosan feldobja a hideg, szürke, őszi estéket. Aki még nem készítette el, mi most adunk néhány ötletet, fogjanak bele bátran!

Hogyan faragjunk töklámpást?


  1. Vásároljunk egy szép egészséges tököt.
  2. Tervezzük meg a formát. Egy ceruzával könnyen belekarcolhatjuk a mintát szabad kézzel vagy használhatunk sablont. A kinyomtatott sablont cellux segítségével ráerősíthetjük a tökre és azt rajzoljuk körbe.
  3. Vágjuk le a tök tetejét (kalapszerűen). A vágáshoz használhatunk sniccert is.
  4. A tök kemény héjáig ki kell szedni a belső puha részt, különben rohadni kezd nekünk és a szép lámpásunk förtelmes bűzt fog árasztani. A belső részt ki lehet szedni kézzel is, de még gyorsabb a művelet, ha merőkanalat használunk erre a célra.
  5.  Kivágjuk a mintát a tök felületén. Kör alakú formát nehezebb kivágni, mert a kemény tökhéjban a kés hirtelen megszaladhat. Célszerűbb kisebb lyukakat vágni és azt szélesíteni. Ha valamit mégis elrontanánk, a kisebb kiszakadt darabokat egy fogpiszkáló segítségével vissza tudjuk illeszteni.
  6. Belehelyezzük a mécseseket a tök aljába, ha besötétedett gyönyörködhetünk a munkákban.  Vigyázzunk, a tök “kalapja” gyúlékony, valamint ne tegyük túlságosan szeles helyre, mert a kivágott részeken keresztül a láng könnyen elaludhat.

4 ötlet az ijesztő töklámpáshoz:

                                                                                                            forrás:http://www.wikihow.com/Sample/Jackolantern2

 

forrás:http://www.wikihow.com/Sample/Jackolantern4

 

forrás:http://www.wikihow.com/Sample/Jackolantern1

 

forrás: http://www.wikihow.com/Sample/Jackolantern5

TescoBaba tippje: Állítsák az ablakpárkányra, vagy a lakásból is jól látható helyre az udvaron, így a szoba melegében sem kell lemondani a látványáról.

A legelterjedtebb szokás hazánkban a töklámpás készítése, amely látványos időtöltés valamint kedvüket lelhetik benne a felnőttek és a gyerekek egyaránt.
Szerző: Kőpataki Krisztina

Kapcsolódó cikkek