Sztárok szülőszerepben 2. rész – Híresek, fiatalok, anyukák

Fiatalon testileg és lelkileg is könnyebben regenerálódnak szülés után a nők. Összegyűjtöttük kik azok a hírességek, akik bevállalták a korai gyermekáldást.

A karrierépítés és a pártalálás nehézségei miatt egyre nehezebben jön a gólya. Vannak viszont olyan anyukák, a sztárvilágban is, akik tervezve, vagy tervezetlenül, de a húszas éveik elején, vagy még előbb estek teherbe és szülték meg kisbabájukat. Elnézve őket, egyáltalán nem bánták meg. Miért is tették volna? A gyerekneveléshez szükséges anyagi háttér megvan. Már „csak” az érzelmiről kell gondoskodni.

De most nem is az a célunk, hogy megvitassuk, hogyan állják meg helyüket a mindennapokban a sztármamák. Valószínűleg ugyanolyan nehézségekkel találkoznak, mint az idősebb szülők, ráadásul még azzal is számolniuk kell, hogy a környezetük megbélyegzi őket: nem elég érettek és tapasztaltak ahhoz, hogy készen álljanak a gyereknevelésre. De vajon készen lehet-e állni a feladatra, vagy inkább a babával együtt készülnek fel az anyukák? Megnéztük, pár fiatal sztármamának mi a véleménye az anyaságról.

1. Britney Spears: magánélete botrányosan alakult, annyira szétszedte a sajtó és a rajongói. Huszonkét évesen mégis azt nyilatkozta, hogy mivel már 16 éves korától dolgozik, úgy érzi, szüksége van egy kis pihenőre és akkori férjével a gyermekvállalás kérdése is felmerült. Végül 23 évesen vált főállású anyukává, mert szerinte csak így lehet gyereket nevelni. Minden mást félretéve.
2. Jamie Linn Spears: Britney húgáról kevesen tudják, hogy már 16 évesen teherbe esett. Azóta, már érettebb fejjel igazán nem szőke kislányokhoz illően beszél az anyaságról: „Miután kiderült, hogy teherbe estem, meghoztam egy döntést, ami örökre az én döntésem marad.” Linn felnőtt a feladathoz és leginkább attól félt, hogy az ő példáján keresztül valami fényes, sztárolandó dolgot hoznak ki a tinianyaságból. Ezért elbújt a nyilvánosság elől.
3. Reese Witherspoon: 23 éves volt, amikor megszületett első kislánya. Azóta rájött, hogy a gyereknevelés egyáltalán nem az, mint aminek sokáig hitte. Kezdetben Reese azt gondolta, hogy a kicsik valamilyen formában a szülők kicsinyített változatai. De hamar rá kellett jönnie, hogy gyermekeinek megvan a saját egyénisége.
4. Ashlee Simpson: 24 évesen lett anyuka, és bár már nincs együtt kisfia édesapjával, azt vallja, hogy a húszas évek eleje az az időszak, amikor a rengeteg felfedezésre váró dolog mellett a gyermeknevelésbe is érdemes belekóstolni. Most nővérét, a kezdő anyukát, Jessica Simpson-t látja el jó tanácsokkal, hiszen a hugica már jóval több tapasztalattal rendelkezik.

„Vannak olyan anyukák, a sztárvilágban is, akik tervezve, vagy tervezetlenül, de a húszas éveik elején, vagy még előbb estek teherbe és szülték meg kisbabájukat.”

Kapcsolódó cikkek