Pingvincsalád papírból – mécsestartó jégből

Kedves, friss, téli hangulatot teremthetünk ezzel a néhány pingvinnel a gyerekszobában. Legalább nem lesz olyan üres az adventi naptár helye.

Pingvincsalád
Hozzávalók:
fekete, kék, rózsaszín, sárga és fehér színű fotókarton
olló, ragasztó, fekete filc
alkotókedv

Elkészítés:
1. Rajzoljuk meg a pingvinek testét. Szabadkézzel úgy fog sikerülni, ha egy kisebb és egy nagyobb kört rajzolunk melyeket akár egymásra is ragaszthatunk.
2. Vágjunk ki egy fehér kört a hasának (kisebbet mint a teste alsó köre), és az arcának egy majdnem szív alakú fehér formát. Ne legyen a szívnek csúcs, hanem inkább csak hasa.
3. Sárga kartonból készítsük el a lábát és a csőrét.
4. Majd vágjunk ki sapkaformát kék és rózsaszín papírból, melynek a hátuljára ragaszthatunk egy fehér ovális papírdarabot prém gyanánt.
5. Szemeit filccel megrajzoljuk.

Természetesen el is nevezhetjük új lakótársainkat, akik fagyos vidámságban fogják hazavárni a családot egy-egy hosszú januári nap végén.

Jégmécses
Hozzávalók:
tetszőleges nagyságú és formájú műanyagdoboz – minél nagyobb annál jobb mert könnyebben megtartja a benne lévő víz a mécseseket
teamécsesek
üvegtál

Elkészítés:
1. Töltsük meg vízzel a műanyag dobozt.
2. Helyezzük bele a teamécseseket. Nekem az a verzió vált be jobban, hogy a viaszt kivettem a tartóból, mert így természetesebbnek hatott a végeredmény. Tehetünk akár 3-4 darabot a vízbe, a lényeg, hogy ne süllyedjenek el, és ne lepje víz a felső viaszréteget, mert akkor nem fogjuk tudni meggyújtani.
3. Tegyük a fagyasztóba legalább egy éjszakára.
4. Amikor teljesen átfagyott, meleg vízzel kicsit lazítsuk fel a doboz oldalát, így nem kell azt széttörnünk, hanem könnyedén kicsusszan belőle a jégdarab.
5. Helyezzük üvegtálba vagy legalább akkora tartóba, melybe nyugodtan beleolvadhat a jég, nem folyik ki a víz.
6. Az elkészült mécsestartót ki tehetjük az ablakpárkányra, a teraszra, de megfelelő tálban akár a nappali dísze is lehet néhány órára.

Hópelyhekkel, fehér csillagokkal, jégmécsessel megbolondítva nem is tűnik olyan veszedelmesnek ez a szürke január.

Kapcsolódó cikkek