Nyári ruhatár 5 alapdarabja babáknak

A kezdő anyukák számára a legnehezebb évszaknak megfelelően felöltöztetni a babát. Sokan hajlamosak vagyunk túlöltöztetni, attól tartván, hogy megfázik a gyermek, pedig a babáknak többet árt a túlöltöztetés, mint az, hogy kevesebb ruha van rajta.

A túl sok ruhában megizzad a gyermek, s aztán a kinti melegről bemenve a hűvös lakásba sokkal inkább ki van téve a megfázás veszélyének. A 6 hónapnál fiatalabb csecsemők még nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket, így ők sokkal hamarabb kimelegednek és hamarabb megfáznak, mint a nagyobb gyermekek. Öltöztessük minden esetben az időjárásnak megfelelően a gyermeket, hogy minél komfortosabban érezze magát, s megóvjuk a kimelegedéstől.

A nyári ruhatár összeállításánál figyeljünk arra, hogy a sötét színek vonzzák a meleget, tehát a fehér a legjobb választás a ruha színét tekintve. A ruha anyagánál, kerüljük a szintetikus anyagokat, válasszunk inkább pamut vagy vászonruhákat, amelyek sokkal jobb szellőzést biztosítanak.

A nyári ruhatár, hogy megfelelő viseletet biztosítsunk a melegben a pici számára a következő alapdarabokból álljon:

  1. Világos színű, pamut anyagból készült rövid ujjú vagy ujjatlan body vagy póló.
  2. Világos színű kalap, kendő vagy sapka, természetes anyagból.
  3. Világos színű, vékony pulóver.
  4. Laza rövidnadrág, lányoknak szoknya vagy egybe részes ruha, napozó, mindezek könnyű, jól szellőző anyagból.
  5. Strandra baba fürdőruha. Fürdőruhát akkor célszerű venni a babának, ha a vízbe is bevisszük. Ha nagyon meleg van, de a gyermek nincs közvetlenül a napon, felejtsük el a ruhákat, és hagyjuk a gyereket csak pelenkában.  A vízben viszont a hagyományos pelenka helyett úszópelenkát adjunk a babára.

Kiegészítők:

  1. Esernyő a babakocsira, hogy jobban óvjuk a káros napsugaraktól.
  2. Babanapszemüveg

Vékonytakaró, amit ráteríthetünk, ha hirtelen bemegyünk vele a kinti melegből a légkondicionált szobába.

Öltöztessük minden esetben az időjárásnak megfelelően a gyermeket, hogy minél komfortosabban érezze magát, s megóvjuk a kimelegedéstől.
Szerző: Kőpataki Krisztina

Kapcsolódó cikkek