Nyári dilemma: fürdőruha kontra meztelenség

Újra itt a nyár, és habár már a legtöbb szülőt sikerült is meggyőzni arról, hogy a kisbabákat is vigyék magukkal a vízparti kikapcsolódásra. Újabb kérdés merül fel: meztelenül vagy fürdőruhában csobbanjon a pici?

Ma már nem kérdés, hogy akár a pár hónapos piciknek is helyük van a strandon, még akkor is, ha csak a babakocsiban vagy egy pokrócon pihennek vagy játszanak. Ebben az esetben is védeni kell őket az erős napsugárzástól: babanaptejjel, egy kiskalappal és egy lenge ruhával.

Fél éves kortól viszont már a természetes vizekben is nyugodtan megmártózhatnak a kicsik, felmerül a kérdés, hogy miben: speciális fürdőruhában vagy inkább csak meztelenül? Ha nem természetes vízről, hanem strandokról, uszodákról vagy gyógyfürdőkről van szó, akkor elsősorban arra kell figyelni, hogy babaúszásra alkalmas víz legyen bennük.

Habár rengeteg neves tervező kínál különleges, fantáziadús, gondosan megtervezett darabokat a kicsiknek is, ami ebben az esetben sokkal fontosabb a divatnál, az az egészség. A trendi fürdőruhák alól sem lehet viszont elhagyni az úszópelenkát, hogyha a szülők is szeretnék átadni magukat a gondtalan nyaralásnak. Hogy erre mi kerüljön, vagy mi ne, az már egy másik kérdés. Szerencsére olyan úszódresszek, fürdőruhák is kaphatóak, amik teljes mértékben megszűrik a nap káros sugárzásait. Így, hogyha a babák érzékeny bőrének védelmét tarjuk elsődleges szempontnak, talán ez lehet a legjobb választás. A divatos fürdőruhákat pedig a nagyobbaknak is gyártanak.

Úszópelenka, fürdőruha, dresszek vagy a meztelenség? Vajon mi lehet a legjobb viselet nyáron, a víz mellett egy kisbabának?

Irány a strand, és a legkisebbeket se hagyjuk otthon. Csak a megfelelő öltözékről kell gondoskodni és garantáltan gondtalan lesz a nyaralás.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek