Mivel mossuk a gyerekholmit?

A kisbaba ruháit jobb külön gyűjteni és mosni a többi családtag holmijától azért, mert a kicsi immunrendszere még nem olyan ellenálló. Ennek ellenére jól tudjuk, a gyerek mindent megfog, elbújik, leeszi magát, ezért szükséges hatékony mosószert választani. Ötletek és fontos tudnivalók.

Ha tényleg jó és mindenféle „vacaktól” mentes kozmetikumot szeretnénk a háztartásunkba, akkor érdemes a BDIH- címkével jelzett termékeket keresni. Ezek szigorúan ellenőrzött természetes alapanyagokból készülnek. Nagyon biztonságosak, és nem utolsó sorban nem, vagy csak nagyon kevéssel drágábbak egy sima mosószernél.

Az ágyneműket, a pici szőrmeállatait rendszeresen 60 C°-on mossuk, mivel ez segít elpusztítani az atkákat. A csecsemők bőrének a legideálisabb, ha pamutból készült ruhákat adunk rájuk, de legalább azon darabjai legyenek pamutból, amelyek közvetlenül érintkeznek a bőrével.

Ha kisded érkezik hozzánk, egy szárítógép igen hasznos segítője lehet a ház asszonyának. Gyors, kényelmes és az egészséget is szolgálja. Ma már egyre több az allergiás megbetegedés a kicsik körében. Jó tudni: a szabadban kiteregetett ruhára a szél könnyen ráfújja a pollent. A szárítógép az egyéb allergénanyagokat, illetve a „mosásálló” mikroorganizmusokat is elpusztítja. Ez a szerkezet rendelkezik gyapjúszárító, vasaláskönnyítő, valamint ruhafrissítő programmal is.

A babaruha vasalásának fertőtlenítő, csíraölő hatása van. Legalább az első néhány hónapban javasolt.

Sokan esküsznek a mosódió használatára is, egyszer érdemes kipróbálni. Ez a lehető legtermészetesebb mosás, de nem mindenki elégedett vele, érdemes egy kevés mosószerrel együtt használni.

A számunkra legkedvesebb ruhái részére különleges mosási tippeket adunk.
Szerző: Bőhm Andrea

Kapcsolódó cikkek