Mindent kibíró téli csodacsizma

Babáknak még nem is annyira, de a totyogó kicsiknek mindenképpen szükségük van egy strapabíró, latyakálló, egészséges fejlődést biztosító téli lábbelire.

Nem is olyan egyszerű megtalálni az igazit, és még ha ez meg is történik, akkor is számolni kell azzal, hogy a következő szezonban valószínűleg kicsi lesz a jól bevált darab és kezdődhet elölről a kutatás.
A méret eltalálása talán a legfontosabb. Az amúgy is bizonytalan lépéseket ne tegyék még bizonytalanabbá azzal, hogy túl nagy vagy túl kicsi cipőt húznak a gyerekekre.
Ha nagy a cipő könnyen elbukhatnak, megfájdulhat a lábuk és nehezíti a járást is, hiszen a nagyobb cipőben a lábujjakkal történő egyensúlyozás sokkal nehézkesebb.
De még ha a megfelelő méretet meg is találják a szülők (vagy ellenállnak a kísértésnek, hogy ne a nagyobbik gyermek tavalyi cipőcskéjét húzzák a kisebbikre), a megfelelő minőség felkutatása sokkal nehezebb.
Vízállónak kell lennie, könnyen le és felhúzhatónak és az sem árt, ha bírja a strapát a tavasz érkezéséig.

Lássunk a nemzetközi mezőny néhány darabját!

Bogs: Drága, de mindenféleképpen megéri az árát. Multifunkciós kiscsizmák a legváltozatosabb formákban és színekben. Könnyű felhúzni, így akár egyedül is boldogulnak vele a gyerekek. De ami a legfontosabb: bírja a gyűrődést.

Cougar: A márka a klasszikus formák híve. Csak semmi fölösleges sallang, dísz. Tökéletesen funkcionál a hidegben, nem ázik be és melegen tart. Hibátlanul illeszkedik a gyerekek lábához.

Kamik Snowkone: A legjobb vízállóságban és variálhatóságban. A gumicsizma rész kiegészíthető egy prémes, meleg belsővel. A hazai piacon sajnos nehezebb elérni, de az online rendeléssel tehetnek egy próbát.

Sorel, Commander: Hófúvás ellen tervezték. A csizma fölül egy összehúzható résszel szorosra zárható, így fölülről sem fúj be a hideg. A hőszigetelt anyag, a gumis fedőréteg pedig a lábujjakat tartja melegen

Crocs: A Crocs tudja, hogy mivel kell elvarázsolni a gyerkőcöket és lenyűgözni az anyukákat. Chameleons Crocband Gust fantázianevű csizmájukat színváltósra tervezték. Ha a hőmérséklet 10 fok alá esik, azt egyből jelzi. Szórakoztató a gyerekeknek és a minőség szempontjából is kielégítő, egyedül az árral lehet probléma.

Extra védelem: ha igazán fagyosra fordulna az idő, bármelyik kiscsizmát ki lehet egészíteni egy felcsatolható térd- és lábszárvédővel. Így garantált vízállóság tetőtől talpig.

Már csak a hó hiányzik!

Be kell biztosítani a piciket a téli időszakban cipő tekintetében is. A lábbeli kérdés amúgy is sarkalatos pontja a gyerekek ruhatárának – nem mindegy ugyanis az egészséges fejlődés szempontjából, hogy milyet választ a szülő.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek