Milyen a jó babakocsi?

Milyen járgányra van szükségünk? 4 fontos szempont a sikeres vásárláshoz.

Sok elsőgyerekes szülő teszi fel a kérdést, amire csak egy válasz van: a tökéletes babakocsi minden szempontból kielégíti a használó igényeit. De az igények eltérőek. Mégis van pár alapvető elvárás, aminek minden babakocsinak meg kell felelnie.Kényelem, biztonság és praktikum. Leginkább ezeken a kulcsszavakon keresztül ragadható meg a jó babakocsi fogalma.

Négy lényeges dolgot kell a döntés során mérlegelni:

  1. A legfontosabb szempont a vásárláskor a lakókörnyezet. Az, hogy milyen házban laknak, vannak-e liftek, és ha igen, mekkorák. Érdemes azt is végiggondolni, hogy a környéken, hogyan lehet majd megoldani a legjobban a babás közlekedést. Vannak már babakocsik, amiket direkt egyenetlen talajra fejlesztettek ki, de vannak olyanok is, amik nagyon rosszul tűrik a hepehupákat.
  2. Nagyvárosokban a tömegközlekedés is kulcskérdés. Nem mindegy, hogy mivel próbál lavírozni egy tömött buszon.
  3. Át kell gondolni, azt is, hogy milyen az életmódunk, ami szorosan összefonódik az előző kérdéskörrel. Autóval jár vagy inkább gyalog, esetleg busszal? Milyen gyakran jár el otthonról? Hogyan intézi a bevásárlást?
  4. Persze egy nagyobb beruházás előtt azt is át kell gondolni, hogy szeretne-e még gyerekeket. Vagy, hogy esetleg később tovább tudja-e ajándékozni egy rokonnak vagy ismerősnek a jó minőségű járgányt.

Szerencsére egyre több információ és fórum kering az interneten a témával kapcsolatban, ami megkönnyíti a tisztánlátást.

Forrás:

http://hvg.hu/plazs/20110426_legjobb_babakocsi_toplista

http://www.pecsma.hu/abszolut-no/otthon/milyen-a-jo-babakocsi/

Érdemes tájékozódni a véleményekről is.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek