Miért népszerűek a babafotók?

Az utódok megörökítése már a fényképezőgép kora előtt is elterjedt volt.

Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei, akik egy tucat gyerekfotót hordoznak magukkal, hogy minden adandó alkalommal sorra meg is mutassák őket. Ja, hogy mi is ezt csináljuk!?

Hát igen, a szülői büszkeség. Hiába is próbáljuk tagadni, a fenti állítás igazságát mutatja az a tény is, hogy telefonunkban, közösségi oldalakon vagy papíron a pénztárcánkba rejtve sok-sok fénykép vár arra, hogy bármikor büszkélkedhessünk gyermekünk szépségével, mókás vagy éppen dühös, durcás pillanataival.

 Ez a késztetés nem a XX. vagy a XXI. század új jelensége. Az arisztokrácia, vagy még korábban az uralkodó közvetlen környezete mindig is nagy hangsúlyt – pénzt, időt nem kímélve – helyezett arra, hogy az új generációt megörökítse az utókor számára.

Gondoljunk csak bele! Ma egy pillanat elkattintani a fényképezőgépet. Néhány száz évvel ezelőtt azonban heteken át, napi több órát kellett modellt állni az éppen felkapott udvari festőművésznek. Őszintén szólva nem irigylem azt a dajkát, akinek az volt a feladata, hogy az örökmozgó trónörökösöket, hercegkisasszonyokat egy helyben maradásra bírják.

És ha azt gondoljuk, hogy a photoshop új találmány, hát nagyon tévedünk!

Történelmi tények bizonyítják, hogy bizony-bizony történt retusálás a festményeken már annak idején is. Egy bájosabb pofi, göndörebb hajfürt, karcsúbb derék, több haj a fejtetőn már akkor is igénye volt a megrendelőnek.

 A baba- és gyermekszépségversenyek népszerűsége sem véletlen. Azt hiszem nincs szülő, akinek van szebb saját gyermeke mosolygó arcocskájánál. És ha hiszik, ha nem, ez is bizonyított ténnyé vált, annak köszönhetően, hogy néhány nap alatt közel ezer baba mosolyog, nevet, grimaszol, mókázik, alszik, utánoz a tescobaba. hu Hónap babája nyereményjátékára feltöltött fényképeken. Aki végig nézi az oldalakat, annak garantált a szórakozás és az elérzékenyülés! Szavazzanak bátran, hiszen minden baba gyönyörű!

...nem irigylem azt a dajkát, akinek az volt a feladata, hogy az örökmozgó trónörökösöket, hercegkisasszonyokat egy helyben maradásra bírják.
Szerző:

Kapcsolódó cikkek