Magyar módi: Manuela

Volt már szó világhíres márkák gyerekeknek készülő vonalairól, Stella McCartney és Tommy Hilfiger darabokról. És a folyamatosan terjeszkedő svéd márkát, a Mini Rodinit is bemutattuk. Úgyhogy épp itt az ideje, hogy megnézzük, itthon mi a helyzet.

Manuela 2011-ben fogott bele vállalkozásába: az egyedi tervezésű, kicsiknek készülő márka létrehozásába. Már előtte sem volt idegen számára a divat világa, hiszen kezdetben női ruhákkal foglalkozott. Manuelára nagy hatással volt az, hogy öt évet Helsinkiben élt. Ez az általa tervezett ruhákon is meglátszik. Az első pillantásra ellentétesnek tűnő magyar és skandináv jegyek ötvözése remek egységet alkot a kisruhákon: skandináv minimalizmus és a magyar retró korszak túldíszítettsége.

De a tervezőnőt nemcsak a hideg skandináv ország visszafogottsága ihlette meg: mivel két lánya is van, pontosan tudja, mire van szüksége a kicsiknek. Célközönsége az 1 és 6 év közötti korosztály és hitvallása a minőség. Úgy tervez, hogy felméri az igényeket és azoknak fényében ül le az asztalához.

A Manuela márka termékei praktikusak és ízlésesek, persze ezt olyan formában valósítja meg, hogy a picik minden körülmények között jól érezzék magukat azokban és ne kelljen az öltözékük miatt feszengeniük. Ezt nagymértékben segíti az anyagválasztás is, hiszen Manuela kizárólag 100%-os pamut anyagokat használ.

Kislányoknak ruhákat, szoknyákat, felsőket, kisfiúknak pólókat, nadrágokat kínál a tervezőnő. Egyedi ötleteire épülő kiegészítői pedig végkép kimerítik a praktikusság és a játékosság fogalmát: homokozó párnák, kötények, sálak, bölcsődei zsákok és napellenzők is kerülnek ki Manuela otthon berendezett műhelyéből.

Eddig a fő díszítőelem a 70-es évek retró stílusa volt, a farkasfog mintával, de a nyomott motívumokkal ellátott anyagokat sem sajnálja a tervező.

Forrás: manuela.hu

Jó minőségű, egyedi tervezésű baba- és gyerekruhákért nem feltétlenül kell átlépnünk országunk határait. Most bemutatunk egy Budapesten alkotó dizájnert, Manuelát.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek