Legnépszerűbb babanevek és trendek a nagyvilágban

Trendi nevet szeretne születendő babájának? Válasszon nagyszüleink nevei közül!

Az elmúlt év legnépszerűbb babaneveit többféle lista is bemutatja. A BabyCenter adatai alapján, a fiúnevek közül a Jackson míg a lányoknál a Sophie volt a legkeresettebb az elmúlt évben.

Érdekesség, hogy a Jackson a több éve vezető Aiden-t előzte meg, de az úgynevezett nyerő négyes (Jack, Jacobs, Jayden és természetesen a Jackson) most is belekerült az első tíz fiú név közé.

A lányok esetében a listát vezető Sophie-t követi a rokonnévnek számító Emma. Érdekesség, hogy a bűvös tízesből kiszorult a Madison, viszont bekerült az Emily.

Egy másik lista szerint, melyet nameberry.com tett közzé a lányoknál az Imogen, Charlotte és Harper foglalja el az előkelő dobogós helyeket. A fiúknál pedig az Asher, a Declan és a Finn. A listavezetők talán sokunk számára nem túlságosan ismertek.  Imogen Shakespeare-i, Asher pedig bibliai név.

Világméretű tendenciának mondható, hogy az örökzöld nevek mellett az elmúlt évben ismét divatba jöttek nagyszüleink nevei. Evelyn, Charlotte, Florance, Beatrice egykor nagy népszerűségnek örvendtek. Nincs ez másképp a fiúk esetében sem. A nemesi, elegáns nevek újra hódítanak. Egyre több pici fiú büszkélkedhet a Harry, William, Charles előkelő hangzású keresztnévvel. Egyes szakértők szerint ennek az az oka, hogy az embereknek kezd megváltozni a véleménye azokról a nevekről, melyek valaha szinte kötelezőek voltak, ráadásul a választék sem volt túl nagy belőlük. Az akkori kényszerűség mára klasszikussá, elegánssá érett.

Magyarországról jelenleg 2012-es adatok állnak rendelkezésünkre. E szerint a népszerűségi lista első tíz helyét a lányoknál Hanna, Anna, Jázmin, Nóra, Csenge, Zsófia, Luca, Lili, Boglárka, Dóra foglalta el. A fiúknál pedig Bence, Máté, Levente, Ádám, Dávid, Balázs, Dominik, Gergő, Dániel, Péter a top10-es lista szereplői.

Világméretű tendenciának mondható, hogy az örökzöld nevek mellett az elmúlt évben ismét divatba jöttek nagyszüleink nevei.

Kapcsolódó cikkek