Hilfiger és a laza babadivat

Mr. Hilfiger 1985-ben hozta létre saját márkáját, ami azóta világraszóló hírnevet szerzett magának. Nehezen találunk olyan embert, aki ne hallott volna még róla, ellentétben a babáknak készült kollekcióival.

Tommy Hilfiger karrierje egyáltalán nem a szokványos forgatókönyv szerint indult: először ruhaboltot nyitott People’s Palace fantázianéven, ezután mindenféle előképzettség nélkül vágott bele a tervezésbe, kezdetben csak férfiak részére, de a sikereken felbuzdulva terjeszkedni kezdett. Ma már női- és gyermekkollekciókat is árusít, sőt kiegészítőkkel, cipőkkel is nyitott mindenféle korosztály és nem ellátására.

Sokan állítják, hogy sikerét annak köszönheti, hogy nem célja megfelelni másnak, kizárólag a vevőinek. Hilfiger, az amerikai egyetemi stílust idéző logójának hangulata visszaköszön a kollekciók stílusán is. Munkássága elején Hilfiger inkább a sportosság felé kacsintgatott, mostanában viszont női- és férfikollekcióiban is az elegánsabb vonal felé fordult. Persze a sport szeretete nem tűnt el: a szörf ihlette kollekciója izgalmas darabokkal kecsegtet a lazább stílust kedvelőknek is.

Nem kellett lemondania tehát az egyszerűség szeretetéről, megmaradt a klasszikus, amerikai laza ruhák gyártásánál, főleg, ha a gyerekeknek és a kisbabáknak készült vonalat figyeljük: színes pólók, foltokkal díszített kabátok, bermudanadrágok és világos ingek sorakoznak. Így megőrizte mottójának érvényességét: klasszikus stílus, egy csavarral, ami mindenképpen különlegessé teszi a kezei közül kikerülő darabokat.

Tommy Hilfiger a kicsiknek készülő ruhák esetében is megmaradt a már ikonikussá vált színválasztásnál: főleg a piros, a kék és a fehér dominál. Persze kislányoknak kínál rózsaszín árnyalatokat is, egy sötétebb és egy világosabb rágógumi színt.

Hilfiger inkább a kisfiúruhák tervez, az általa kialakított egyedi stílus inkább ezeken a ruhákon köszön vissza: a kockás minták és a hanyag elegancia jobban passzolnak egy kisfiú ruhatárába, a lányoknak készülőekre inkább új receptet dolgozott ki a mester. A csíkozás mellett a pöttyök és a virágok, a hagyományos fodrok és masnik dominálnak. Nem mondhatni, hogy Hilfiger túlzásba esett a minták és a feliratok használatával, de ez nem is nagyon illene stílusához.

Anyagválasztásból természetesen nem maradhatott ki a farmer sem. Kislányok esetében egy miniatűr, fodros farmerruha, fiúknál egy egyszerű kis farmernadrág készült az anyagból. Az uniszex farmer sapka pádig bárkinek jól jöhet.

A kollekció legegyedibb és legemlékezetesebb darabjai között egy nyakkendő nyomásmintával felszerelt rugdalózót találunk, ami a Hilfiger-féle lazaságot hivatott megtestesíteni. Erre a hatásra játszik rá a teniszgalléros rugdalózókkal és ingekkel. Kislányoknál a hagyományos stílust a csíkos harisnyák és a vállrészen megjelenő fodor díszítés töri meg.

Árak tekintetében egy-egy Hilfiger darabért azért mégis mélyen a pénztárcába kell nyúlni. A harisnyák körülbelül 2400 Ft-ért, egy olcsóbb rugdalózó 14000 Ft-ért kel el. A pólók 10000 Ft-ot kóstálnak, a farmer kislányruha pedig 16000 Ft-ért várja a vásárlóit.

Forrás: http://global.tommy.com

Igaz nem mindenki tudja róla, de Tommy Hilfiger a babáknak is tervez. Nem is akárhogy, laza stílusa kiválóan passzol a gyerekdivathoz.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek