Heti témánk a GYERMEKIRODALOM

Az olvasás élmény, játék, terápia és fejlesztési módszer. Tudjon meg Ön is minél többet róla, íme heti kínálatunk!

“Azok számára, akik elmerülnek a tündérmese mondanivalójában, a mese mély, csendes tóvá válik, amely először a saját képét tükrözi vissza; de mögötte hamarosan felfedezi lelkünk belső kavarodását – a mélységeket, s azt, hogyan érjük el a békét magunkban és a világban, amely a küzdelmeink jutalma.” (Bruno Bettelheim – osztrák származású amerikai gyermekpszichológus)

Április 2. a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja, és ezen napon köszönthetjük egyik legkedvesebb meseírónkat Csukás Istvánt is születésnapja alkalmából.

Úgy gondolom nincs ennél jobb lehetőség, hogy erre a hétre meseországba utazzunk itt a Tescobaba virtuális oldalain.  Ennek jegyében a hét folyamán bemutatjuk a Meseterápiát, annak módszereit és szerepét. Körbe járjuk a mese személyiségfejlődésre gyakorolt hatását, megkérdezzük a könyvtáros szakembert, mely 10 mesét ajánlja gyermekeinknek, és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő mese kiválasztásához.

Azoknak pedig, akik nem csak olvasni, hanem játszani is szeretnek szívből ajánljuk az otthoni bábszínházat. Szombati cikkünkből megtudhatja, hogy a bábok  segítségével hogyan oldhatja a gyermekében felgyülemlett szorongást, feszültséget, hogyan játszhatják ki az őt foglalkoztató problémákat, és melyek a jó báb ismérvei.

Tartsanak velünk Önök is, ígérjük izgalmas és hasznos kaland lesz!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig az elsők között értesüljön kedvezményes kuponjainkról, akciós ajánlatainkról és legfrissebb híreinkről, témáinkról. Kérdéseit, észrevételeit szeretettel várjuk az info@tescobaba.hu e-mail címen.

Olvasson Ön is minden nap gyermekének, heti cikkeinkből azt is megtudhatja, hogyan válassza ki a legmegfelelőbb mesét!
Szerző: tescobaba.hu

Kapcsolódó cikkek