Fejfedőt a nyárra?

Alapvetően a hidegebb napokra gondoljuk a sapkát, de a kicsiknek nyáron is szükségük lehet a fejfedőkre. Az érzékeny bőrük miatt, jobban, mint a nagyobbaknak.

Az eddigi cikkeinkből is kiderült, hogy szinte az összes babamárka készül a nyári időszakra valamilyen fejfedővel. Legyen szó akár egy egyszerű kendőről, laza szövésű pamutsapkáról, kalapokról vagy más megoldásokról. A lényeg, hogy a nagy melegben ne legyen közvetlen napfénynek kitéve a babák, kisgyerekek feje búbja, hiszen ez egy rendkívül érzékeny terület.

Ha lehet 11 és 16 óra között ne vigyük a kicsiket napra, ha mégis, akkor inkább maradjunk vele az árnyékban. Persze egy kis kalapra ebben az esetben is szüksége lesz, főleg akkor, ha napszemüveget nem szeretnénk ráadni vagy fölöslegesnek tartjuk.

A melegebb évszaknak megfelelően a tervezők a nyári termékeiket könnyebb anyagokból készítik, többnyire megfelelő védelemmel a káros UV sugarak ellen.

Persze a dizájn sem utolsó szempont. Azok a szülők, akik ebben az esetben is a legújabb trendeket szeretnék követni, bőven akad miből válogatniuk. A kínálatot elnézve úgy látszik a tervezők sok esetben kevesebb hangsúlyt fektettek a praktikumra, mint arra, hogy divatos legyen az adott darab.

A választás során meg kell győződni arról, hogy a baba tényleg kényelmesen érzi-e magát a kiválasztott fejfedőben, és arról is, hogy a sapka vagy kalap a helyén is maradjon, ha már egyszer ráadjuk a kicsire.

Idén nyáron a virágokkal díszített kalapok hódítanak lányok esetében, fiúknak pedig könnyű anyagból készült fejfedőket vagy fonott kalapokat kínálnak a tervezők. Szerencsére a legtöbb elgondolást megvalósították áll alatti megkötős verzióban is, így biztosítva, hogy az a fejen maradjon. Innentől kezdve már csak arra kell ügyelnie a szülőknek, hogy ne izzadjon bele a kiválasztott darabba a kicsi feje, ha látnánk, hogy kényelmetlenül érzi benne magát, inkább szabadítsuk meg tőle.

Azok, akik külföldről szereznék be a legmenőbbeket, sok izgalmas darabot találnak az internetes boltokban. Természetesen Magyarországon is fellelhetjük az örök klasszikusokat, vagy akár a különlegesebbeket is.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha nyári fejfedőt választunk a kicsiknek?
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek