Egy kis állatság: Mini Rodini

A svéd Mini Rodini márkát nem lehet szó nélkül hagyni. A divatos, modern, jó minőségű organikus pamut ruhák játékosak és bohókásak: csecsemőknek és gyermekek egyaránt.

Nem túl ismert, főleg nem itthon. Pedig a 2005-ban az illusztrátorként dolgozó Cassandra Rhodin által életre hívott márka több különleges darabot is kínál. A tervező szerint igenis fontos, hogy mit viselnek a kicsik, már csak azért is, mert ez jelentősen befolyásolja a hangulatuknak és a nagyobbak a kreativitásukat is kiélhetik ruhatáruk összeválogatásával.

A Mini Rodini esetében a játékosság a kicsiket fogja meg, a minőség pedig a szülőknek szól: a márka pedig mindkettőben a csúcsra akar törni.

Csak egy dolog, a sok közül, ami különlegessé teszi a márkát: a merész grafikai nyomatokat egyáltalán nem sajnálják sem a felsőkön, sem a pólókon vagy a rugdalózókon. Ez a rendkívül kreatív megoldás a gyerekek és lendületes gondolkodású szülők igényeit is maradéktalanul kielégíti.

De térjünk át a Mini Rodini jelenleg kapható, babáknak készült termékeire, amik között széles színválasztékkal és mintabőséggel találkozunk. Az állatmintákkal díszített különlegesebb kisruhák mellett pedig teljesen egyszerű, hétköznapi, kényelmes rugdalózók és pólók is helyet kaptak, egy színben. Az állatkerti hangulatban viszont nem merül ki a kínálat: kislányoknak szívecskés, tüllszoknyával felszerelt rugdalódzót kínál a márka, hozzá illő kalappal és cipőcskével.

Pandamacik, papagájok, leopárdok, majmok, flamingók, jaguárok és medvék táncolnak ilyen vagy olyan formában díszítőelemként a ruhákon, valamilyen megmagyarázhatatlanul egyedi megközelítésben. Talán azt gondolnánk, hogy már minden lehetséges megközelítését kiaknázták a gyerekruha – állatminta kombinációk, a Mini Rodini mégis tud újat mutatni. Persze, ilyen árakon ezt el is várhatják a vásárlók: kisnadrágok körülbelül 9000 Ft-ért, pulcsik 17 000 Ft-ért, rugdalózók szintén 8000 Ft-ért vannak a kínálatban. A márka egyedi ajánlata, a kicsiknek készülő napszemüvegek pedig 11000 Ft-ért kelnek el.

A Mini Rodini honlapja (http://www.minirodini.com/about/about-us) szerint a leggyorsabban fejlődő svéd gyerekruha márkáról van szó, ami már jóval túllépte saját országának határait, így világszerte árusítják. Talán egyszer Magyarországra is eljutnak.

Kép: www.petitecokids.com

A héten egy svéd babamárkát mutatunk be, ami legalább annyira különleges, mint amennyire drága. Itthon még nem kapható, de magabiztosan terjeszkedik az egész világban.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek