Chloé Kids

Már maga a név is valami elbűvölő cukiságra utal. A márka nőknek készülő vonala a játékosságot, a könnyed nőiességet képviseli, miért lenne ez másként a kicsiknek szánt kollekció szempontjából? Így alakul a 2013-as tavasz, nyár a Chloé Kids esetében is.

Az évszakok szeretete, a nőiesség megélése és a finomság jellemzik a Chloé márkát, ami a párizsi ready-to-wear vonal meghatározó szereplője már hosszú évek óta. A gyerekeknek szánt Chloé Kids vonalat a felnőtt kollekció ihlette ugyan, de annál egy sokkal letisztultabb, egyszerűbb formavilágot nyert az al-márka. Erre a hatásra erősítettek rá a gyönyörű, lágy színek használatával és az azokkal tökéletes harmóniában lévő anyagválasztással.

Persze a márka által képviselt letisztult, bájos elegancia sem mellőzheti a gyerekruháknál használt grafikákat, amiket a kicsik is szívesen viselnek, vagy a szülők szívesen bújtatják bele csemetéiket. Éppen ezért 2013 melegebb hónapjaira úgy döntöttek a tervezők, hogy a leginkább évszakhoz illő mintákat választják. Így került például pillangófigura a pólókra.

A színválasztásban rendkívül körültekintően jártak el a tervezők, a tavaszi játékosság és a nyári szín kavalkád tökéletes összképet mutat: lágy rózsaszínek, friss citromsárgák, hűsítő kékek, és savanykás grapefruit árnyalatok vonulnak végig a kisruhákon. Ilyen színbőség mellett szinte észre sem vesszük, hogy a szürke is gyakran kiegészítő szerepet kap. Anyagok tekintetében is széles a paletta: a tervezők a selymet és a tüllt sem sajnálták, persze ezek mellett jóval kényelmesebb és kevésbé kényes matériák is helyet kapnak.

Nem meglepő módon tehát igazi Chloé-s gyerekkollekciót alkottak a ház tervezői. Külön figyelmet érdemel a 2013-as tavaszi, nyári kreációban a rendkívüli részletesség: mindenféle ruhadarab helyet kapott benne, a kalapokon keresztül, a miniatűr ballonkabátokig tényleg minden, amire szüksége lehet a kicsiknek, és a nagyobbaknak.

Habár az összképet a pasztellszínek uralják pár pirosas, narancssárgás darab mégis farmerekkel kombinálva vitathatatlanul nyárias külsőt kölcsönöz.

Nem vitás, hogy a Chloé inkább kislányoknak tervez, viszont esetükben a legkisebbektől kezdve a nagyobbakig. A tervezők kétségtelenül nagyobb biztonsággal mozogtak a nagyobbaknak készülő darabok tervezése közben, amiket akár felnőtt nők is szívesen elhordanának.

Azt gondolnánk a Chloé, francia márkának nem esik nehezére gyerekruhákat tervezni, hiszen filozófiájukban meg van írva a szendeség és az ártatlanság dicsérete. Kíváncsiak voltunk, vajon a kisbabáknak és a gyerkőcöknek szánt kollekciójuk is ennek a jegyében valósult-e meg.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek