Baba napszemüveg körkép

Napszemüveget többnyire azért vásárolunk, hogy megóvjuk a szemünket a közvetlen napfény káros hatásaitól és, hogy növeljük a komfortérzetünket, meg persze a divat sem utolsó szempont. Ha egy kisbabára kerül napszemüveg, akkor azért mégis a védelem fontosabb.

Nemcsak divatról van szó: sokkal inkább az egészségről, hiszen minél kisebb a baba, annál érzékenyebb a szeme. Az érzékenység abból ered, hogy a kisbabák szemében kevesebb védő pigment található, így több sugarat elnyelnek. Sőt, bizonyos fokú érzékenység egészen 18 éves korig kitart, 14 éves korukig pedig háromszor olyan érzékenyek az UV sugarakra, mint mi. Ha még mindig gondolkoznának a babanapszemüveg beszerzésén, íme néhány tény, ami megkönnyíti a döntést. A szemet érő káros hatások az idő elteltével összeadódnak, ma már sokkal nagyobb a káros sugárzás mértéke, a fiatalkorban érő fokozott UV sugárzás döntő lehet a későbbi megbetegedések kialakulásánál.

Külföldön rendkívül népszerűnek és megbízhatónak számítanak például a Ray BanKids, Forecast Kid, BolleKids és a CebeKids termékek. Ezek közül sokat az itthoni szaküzletekben is be lehet szerezni, de az internetes rendelés is egy választható alternatíva. Viszont nem árt rápróbálni a picikre a választott szemüveget, hogy meggyőződjünk róla, valóban kényelmes viselet lesz a számukra. Mivel nem az aktuális trendeket kell az elsődleges szempontnak tartani, nyugodtan a régebbi modellek felé is vethetünk egy-egy pillantást. A CebeKids például időtálló formákkal és színekkel dolgozik, ezért jó választás lehet, ha hosszabb távra tervezünk. A Bolle inkább a sportosabb kicsiknek kedvez. Ezzel szemben a Magyarországon is jól ismert Ray-Ban a jól ismert formák és fazonok mellett különleges, divatos színekkel és megoldásokkal csábítanak. A Forecast pedig a kislányok kedvence lehet.

Árak tekintetében sem kell mélyebben a pénztárcákba nyúlni, egyes internetes boltokban már 4000 Ft-tól kínálnak baba napszemüvegeket, míg egy Ray-Ban termék ára 10 000 Ft-nál kezdődik.

A szem védelme a kisbabáknál sokkal fontosabb, mint a felnőtteknél. Válasszuk ki a megfelelő baba napszemüveget.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek