A rendezett gardrób titka

Egy fiatal anyuka számára minden egyes szabad perc értékes lehet. Felesleges lenne ezt az időt a ruhásszekrényben való kutatásra pazarolni, ezért inkább érdemes egyszer időt és energiát fordítani a rendszerezésére. Szánjunk rá egy nyári délutánt, amikor ki is szellőztethetjük a holmijainkat, majd élvezzük a rendszert!

Az évszakváltás a legjobb alkalom a ruhásszekrény átrendezésére, de a nyár közepén is kiváló ötlet, hiszen ilyenkor kiszellőztethetjük a szabadlevegőn a ruháinkat és nincs is hasznosabb, mint egy csendesebb délutáni napon rendszerezni az öltözeteket.

Vannak olyan klasszikus darabok, amelyek minden nő szekrényében megtalálhatóak. Ezek akár évekig is kitarthatnak, ezért jó, ha mindig kéznél vannak.

Nincs általános szabály arra, hogyan kell a ruhásszekrényt rendszerezni. Leginkább attól függ, hogy mennyi hely van benne és a ruhák számától. Azonban létezik három alapvető szempont a csoportosításhoz, de mielőtt neki kezdenénk az átrendezésnek, bizonyosodjunk meg róla, hogy minden ruha tiszta, száraz és molylepke-mentes!

Évszak szerint

Ha van elég hely, akkor a legjobb évszakok szerint cserélgetni a szekrényben található darabokat. Ez a ruháknak is jót tesz, mert nincsenek egymásra zsúfolva, ugyanakkor átláthatóbb az aktuális választék.

Színek szerint

Könnyedén beláthatjuk, hogy ha színek szerint csoportosítjuk a ruhákat, az nagymértékben egyszerűsíti a megfelelő öltözet kiválasztását. Ráadásul ezt a rendszert nagyon könnyű fenntartani.

Típus szerint

Minél inkább keverednek a pólók a nadrágokkal, annál nagyobb lesz a káosz a szekrényben. Éppen ezért külön kell válogatni a különböző típusú ruhadarabokat, a szoknyák a szoknyákkal kerüljenek egy helyre, a nadrágok a nadrágokkal és így tovább.

Akasztva vagy hajtogatva?

Az, hogy hajtva vagy akasztva rendezzük el őket elsősorban a rendelkezésre álló hely nagyságától függ. A kötött áruk kivételével, a legjobb, ha fogason lógnak, még a nadrágok is, mert így kevésbé gyűrődnek és nem kell olyan gyakran vasalni őket.

Az ingek, blúzok gyűrődésének elkerülése érdekében mindig be kell gombolni az első, a középső és az utolsó gombot, vagy felhúzni a zipzárt. Ezzel szemben a pulóvereket, a kötött holmikat és a pólókat jobb összehajtogatva tárolni.

Cipők és táskák

A cipő állvány rengeteget segít a tárolásukban, a sámfa pedig az alakjuk megtartásában. Sokan tiszta dobozokban tartják a lábbeliket, ami egy remek megoldás, de nagyon helyigényes. Nem elég őket csak eltenni, hanem ápolásra, tisztításra is szükségük van.

A táskákat ajánlott bebugyolálni valamilyen anyaggal, így kevésbé porosodnak és tovább tartanak. A bőrtáskákat néha le kell kenni vagy fújni bőrápolóval. Mielőtt azonban elteszed a táskád, mindig bizonyosodj meg róla, hogy mindent kivettél belőle!

Ékszerek

Ma már többféle, a falra felakasztható táskát árulnak az ékszerek tárolásához. Ebben könnyedén lehet színek és típus szerint csoportosítani őket és megkönnyíti a keresgélést.

A különlegesebb, értékesebb ékszereket ajánlott inkább egy zárható dobozba tenni. Persze, ez lehet akár a kínai piacról származó ládika is, a lényeg, hogy több fiókkal vagy fakkal rendelkezzen.

Szerző: trapphenci

Kapcsolódó cikkek