5 vidám és kreatív környezetbarát ötlet

Ki mondta, hogy környezettudatosnak lenni unalmas? A parents.com válogatása bebizonyítja!
 1. Személyre szabott törölközők
  Kitűnő módja, hogy megkülönböztessük a törölközőket egymástól, így kevesebbszer őket mosni.
  Varrjon fel színes címkéket a töröközőkre, melyekre vízálló filccel vagy hímezve írják rá, hogy melyik családtagé. Így külön választhatóak az esti fürdéshez és a napi kézmosáshoz használt darabok is. Óvodás gyerekek esetében alkalmazhatja az óvodai jelet is, így a legkisebb családtag sem marad ki mókából.
 2. Névre szóló ruhaszalvéta
  A módszer nem újdonság hiszen a boldog békeidőkben bizony az úri családoknál volt szokás hímzett ruhaszalvétát használni. Ennek köszönhetően nem kell minden étkezés után 4-5 papírszalvétát kidobni a szemetesbe, hiszen a nagyobb méretű ruhaszalvétát tulajdonosa több étkezéshez is használhatja.  Lehet vasalható matrica, hímzés vagy színjelölés a lényeg, hogy ezzel a kis trükkel is csökkentjük a környezet terhelését.
 3. Állatfigurás villanykapcsoló
  Megszámlálhatatlanszor hangzik el a mondat: Kapcsold le magad után a villanyt! Ez a feladat sem lesz könyörgés tárgya többé ha a villanykapcsolót kedves állatfigurába rejtjük.
  A képen látható bagoly sablonját letöltheti familyfunmag.com / printables oldalról, de felkerülhet a falra a gyerkőc kedvenc mesefigurája vagy óvodai jele is.
 4. Papírzabáló zacskószörny
  A szelektív hulladékgyűjtésre nevelés egyik huncut trükkje lehet, ha beköltözik az otthonunkba egy papírgalacsinnal táplálkozó papírszörny. Két nagyobb méretű papírzacskót összeragasztunk, a felső részen egy nagy szájat vágunk bele (éles és félelmeset fehér cápafogakkal), arcát pedig kedvünk és kreativitásunk szerint készíthetjük el.
  A biztos tartás érdekében egy megfelelő méretű papírdobozzal erősítheti meg. Ha kedves szörnyünk teleette magát nincs más dolgunk csak kivinni a papírgyűjtőbe a doboz tartalmát. Akinek van kedve ezzel a módszerrel gyűjtheti a szatyrokat is, melyeket aztán bevásárláskor magukkal vihetnek, hogy ne kelljen mindig újat vásárolni.
 5. Zuhanyozás csengőszóig
  Ez a vidám bálna segíthet csökkenteni a fürdés hosszát. Hangos szóval jelzi, hogy ideje befejezni a pancsolást. Jótékony hatást gyakorolva ezzel a villany- és vízszámlánkra, és az energiakészletekre is.
  Nincs másra szükség csak egy időmérőre és színes kartonra vagy erősebb filcanyagra. Töltse le a bálna sablon familyfunmag.com / printables oldalról, de meg is rajzolhatják azt. A kedves kis eszköz segíthet a reggeli készülődéskor is.

Forrás és még több kreatív ötlet

A gyerekek nevelése kulcskérdés a jövőre nézve.
Szerző: Forrás: parents.com

Kapcsolódó cikkek