3 egyszerű őszi dekoráció

Az év legszínpompásabb időszaka bőven kínál természetes alapanyagokat, hogy vidám őszi hangulatba öltöztessük környezetünket is.

Bár szebbnél szebb díszeket, és sokféle ötletes dekorációt láthatunk az üzletekben, a legjobb és leginkább természet közelibb megoldás, ha magából a természetből ihletünk ötletet udvarunk vagy lakásunk dekorálásához.

A TescoBaba hétvégi programajánlója, hogy kerekedjenek fel egy közeli erdőbe, vagy parkba egy kosárral a kezükben, és csodálják meg az őszi tájat, a természet varázslatos átváltozását, a színek ezerféle variációját. Ha kellően nyitott szemmel járnak sok olyan szépséget találhatnak, melyeket egy kis ötletességgel haza is vihetnek magukkal.

3 ötlet a TescoBaba kínálatában:

  1. Ablakdísz berkenyebogyókból
    Egy damil segítségével fűzzenek fel berkenyebogyó csokrokat, falevelet, szárítható őszi virágot egymás alá, majd az így elkészült girlandot kössék fel a függönytartóra. Majd jöhet a következő szál. Körülbelül 10 cm-es távolságra téve egymástól csodálatos ablakdísz lesz fáradozásunk jutalma. Az ablakpárkányra tehetnek ki a séta során összegyűjtött gesztenyékből színes falevélágyra.
  2. Falevélfüggöny a kisbabák gyönyörűségére
    A legtöbb kisbaba lenyűgözve figyeli a falevelek vidám táncát. Ezt az élményt megpróbálhatjuk becsempészni a babaszobába is.  Egy lehántolt faágra színes cérna segítségével lógassunk be különböző színű és formájú falevelet, melyek ajtó- vagy ablaknyitásra megkezdik csodás táncukat kisbabája legnagyobb örömére.
  3. Gesztenyekoszorú
    Vásároljon egy koszorúalapot, melyet borítson be gesztenyével. Ragasszon a gesztenyék közé narancssárga virágokat, piros csipkebogyókat, néhány berkenyebogyót. A bejárati ajtóra akasztva hamisítatlan őszi fogadtatásban részesül majd a család.

+ 1 ötlet

Négy évszak fa

A babaszoba egyik nagyobb szabad felületű falára kartonból, ügyesebb kezű anyukák festékkel készítsenek egy fát, csupasz ágakkal. Ez a fa évszakonként új ruhát ölthet, melyet időről-időre a nagyobb gyerekekkel közösen öltöztethetnek át az adott évszaknak megfelelően. Most felkerülhet a fára sok-sok színes falevél, egy mókuscsalád, mogyoróval teli odúval, a fa alá sünik almával a hátukon, színes kalapos gombák, csigák. Menjenek ki a természetbe, figyeljék meg együtt az őszi erdőt és otthon készítsék el együtt, amit láttak.

Ha kellően nyitott szemmel járnak sok olyan szépséget találhatnak, melyeket egy kis ötletességgel haza is vihetnek magukkal.
Szerző: Rácz Anikó

Kapcsolódó cikkek