Téli ruhatár pocakra szabva

5 alapdarab, melyek elengedhetetlenek a téli kismamák ruhatárából. A mínuszokban is legyen csinos kismama!

Érdemes sálat, sapkát, kesztyűt is felhúzni, hogy elkerüljük a megfázást, a különböző betegségeket Szerencsések azok a kismamák, akiknek pocakja tavasszal, netán nyáron ölt hatalmas méreteket, hiszen jó időben kevesebb ruha is elegendő. De mit tegyen az a kismama, aki télen kerekedik ki? Melyek azok a darabok, amelyek a pocakos hónapokban feltétlenül szükségesek?  Hogyan öltözködjön hidegben, rossz időben egy kismama?

Az egyik legfontosabb szempont a ruhatár kialakításánál, hogy a kismama stílusához, egyéniségéhez közel álljon, azokat állapotától eltekintve is szívesen hordja.

Olyan modelleket érdemes beszerezni, melyek egymással és a már meglevő ruhatár hordható darabjaival jól párosíthatóak, így kevesebb kismamaruha beszerzésével is változatosan öltözködhet a leendő anyuka.

A télre összpontosítva a legfontosabb ruhadarabok a következők:

1. Kismamafarmer

Ez az egyik legpraktikusabb, legkényelmesebb viselet egy kismama számára. Választásnál figyeljen arra, hogy a nadrág elasztikus farmeranyagból készüljön!

2. Kordnadrág

Ezekből is igazán csinos fazonokat lehet kapni. Arra figyeljen a kismama, hogy egyenes szárral, sötét, fekete vagy szürke színben vásároljon ilyen nadrágot, mert a barna kordnadrágok sokszor előnytelenül hatnak. A kordnadrágok anyagukból adódóan nagyon kényelmes és meleg viseletek.

3. Pulóverek, kötött ruhák

Szerezzen be pocakot és derekat takaró hosszított fazonú pulóvereket, melyek melegen tartanak, ráadásul a babavárást követően is hordhatóak.

4. Kabát

Télen elengedhetetlen viselet, de nem érdemes kimondottan kismamáknak készült modellt vásárolni. Szerezzünk be egy olyan fazont, amely kényelmes viseletet biztosít a nagy pocakos időszakban, de a várandóság után is tudjuk hordani. Erre a célra a legjobb, ha bő, A-vonalú  kabátot vásárolunk, amely szabása miatt tökéletes lehet várandósoknak is.

5. Csizma

Mindenképpen lapos sarkú fazont részesítse előnyben, mivel b a magas sarok nem javasolt a terhesség második szakaszában, hiszen a dagadt lábak és a többletsúly okozta problémákat nem jó tovább fokozni.

Ezek az alapdarabok, de télen fokozottabban vigyázni kell a kismamáknak, jól fel kell öltözni, hiszen a betegségek a terhesség ideje alatt nagyon veszélyesek lehetnek. Érdemes sálat, sapkát, kesztyűt is felhúzni, hogy elkerüljük a megfázást, a különböző betegségeket.

5 kényelmes és praktikus téli ruhadarab kismamáknak
Szerző: Kőpataki Krisztina

Kapcsolódó cikkek