Babaváró zsúr

A babaváró ünnepségeknek itthon még nincs nagy hagyománya: mi most teremtünk neki. Válogathat német vagy éppen amerikai szokásokból, a lényeg, hogy érezzék jól magukat, nevessenek sokat és élvezzék családtagjaik, barátaik társaságát.

Mit szólnának egy a baba nemét felfedő zsúrhoz? Mi most ehhez ajánlunk tippeket.Várandósan talán nem érzik magukat az anyukák igazi buli-királynőnek, mégis egy babaváró ünnepséget kár lenne kihagyni. Amerikában például nagy népszerűségnek örvend az, hogy a baba nemét feltáró vizsgálat eredményét egy ünnepséggel egybekötve verjék nagydobra a szülők. Persze, ha inkább meglepetésnek szánja az anyuka és az apuka, hogy kislányt vagy kisfiút várnak, az sem akadálya az ünneplésnek, sőt: minden kisbaba és kismama megérdemli, hogy körülötte forogjon a világ, ha csak egy napra is.

A leendő anyukának pár buli túlélését segítő tippen kívül a lelkes szervezőbizottságnak szolgálunk pár ötlettel.

  1. Első körben fontos, hogy várandósan a megfelelő, kényelmes viseletbe bújjanak az anyukák, a túl szoros nadrág, vagy a magas sarkú cipő hamar kényelmetlenné válhat.
  2. Aranyszabály: kerülni kell a kimelegedést és az egy helyben állást. Nyugodtan tegye fel a lábát, ha elfáradt és relaxáljon egy pohár hideg vízzel, a vendégsereg biztos el fogja nézni, ha elvonul egy kicsit.

Ha ünnepelni szeretne rengeteg téma és ötlet közül válogathat, hogy a babaváró zsúr még izgalmasabb legyen. Az már szinte unalmasnak is számít, hogy mindenhol kék és rózsaszín díszítőelemek veszik körbe a vendégeket. De ezt is lehet izgalmasan csinálni: például készíttethetünk kitűzőket a két színből, és megkérhetjük az érkező vendégeket, hogy tippjenek, és tűzzenek magukra egyet. Ha úgy gondolják, hogy fiú lesz a kicsi, akkor kéket, ha úgy, hogy lány, akkor rózsaszínt. Az alapötlet ugyanaz a következő javaslatunknál is: kérjük meg a vendégeinket, hogy vagy rózsaszínbe, vagy kékbe öltözve jöjjenek a buliba, így tippelve meg a kicsi nemét.

Ha a szülők is a többiekkel együtt szeretnék megtudni a nagy hírt, akkor az kicsit több szervezést igényel: például megkérhetjük az orvost, hogy ne mondja el, inkább írja fel egy papírra az ultrahang eredményét. Ezt egy cukrásznak megmutatva megkérhetjük, hogy annak megfelelően színezze a torta belsejébe kerülő krémet. Divatos megoldás az is, hogy kis muffinokat kínálunk a vendégseregnek, egynek a belsejét kék vagy rózsaszín krémmel töltjük meg, a kicsi nemének megfelelően. Vajon ki fogja húzni?

És végül a legmerészebb megoldás, aminek gyökerét egyértelműen Amerikában kell keresni: béreljünk fel egy szakembert, aki egy hordozható ultrahang-készülékkel a parti kellős közepén elkészíti a mindenre fényt derítő ultrahangos képet.

Mivel lehet különlegessé tenni egy babaváró ünnepséget? Meglepetés buli legyen, vagy lepjük meg a leendő anyukát? Tippeket ajánlunk, hogy a lehető legjobban sikerüljön az ünnepély.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek